Een dagje op Het Mun

Een paar maanden geleden zaten de leden van Team Moordrecht rond de tafel en daar werd het idee geopperd om een keer te vissen op een Carp Fishery. Ons oog was gevallen op “t Mun. Appeltern. Nadat we gesproken hadden met de eigenaar Roland op de Visma werden er plannen gemaakt.

Maandag 1 oktober was het zo ver. Nog uithijgend van het spannende slot van de zomercompetitie gingen we op weg naar Appeltern. Met 11 man kwamen we aan en werden verwelkomt met een bakkie koffie. De groep bestond uit het gehele Team Moordrecht aangevuld met vrienden en leden van HSV Moordrecht. Na de koffie en wat instructies trokken we naar vijver 7. We hadden de gehele vijver afgehuurd en vooraf gaven Ron en Koos wat instructies en tips die ze de donderdag ervoor tijdens de Method Feeder Clinic van de Beet van Jan van Schendel hadden gekregen.


Het werd een topdag. Iedereen ving volop vis met de method of de vaste stok en deze waren in puike conditie. Voor een aantal was dit een eerste ervaring van het vangen van karpers op deze manier en de kick was enorm. De gevangen vis werd gelijk weer teruggezet zodat we alleen het aantal weten. We hadden er ruim 200 en dit is ongeveer goed voor 450 kg.

De tweede dag hebben we er en wedstrijd van gemaakt. We zaten op vijver 8 die we nu deels hadden afgehuurd. Hier maak je buiten grotere karpers ook kans op grote steur maar dan moet je wel een beetje geluk hebben. Het vangen van vis ging hier wat moeizamer. Ze waren met moeite met de method te vangen en in de ochtend was het met de vaste stok ook niet wild.

Na de lunch ging het bij iedereen wat beter. Nu werd er ook met de vaste stok goed gevangen en op sommige plekken kwam de vis massaal op de stek. Deze dag werden er 3 steuren gehaakt maar helaas niet gevangen. Vergeleken met vijver 7 viel het ons op dat de vis niet veel groter was maar wel veel sterker.

Aan het einde van de dag werd er gewogen en de balans opgemaakt. 22 kg voor Koos en Erik, een fraaie 33 kg voor Jan en een topdag voor Ron met 61 kg. We hebben hier een paar leuke foto’s van gemaakt voor het nageslacht en deze twee dagen hebben we afgesloten bij de lokale Wok in de buurt.

 Voor het gehele verslag, andere verhalen, foto’s en wedstrijdverslagen kunt u terecht op de site van Verpa. www.verpa-lokvoeders.nlTerug

09-10-2012
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank