Kucielka/Kraftchek winnen met 111 kilo!!

Ronny vd burgt en Gert-Jan Vervoort organiseerden op zaterdag 4 augustus een koppelwedstrijd aan de Oude Maas in Alphen , beter bekend als het gat van Wamel. Ooit bekend als een enorm populair wedstrijdwater waar nagenoeg elk weekend wel een wedstrijd werd georganiseerd.

Een water met een zogenoemde Voorn en een Brasemkant , vroeger althans , toen waren de winters vaak goed voor 25 kilo puur voorn voor de winnaars. De brasemkant is een ander verhaal , een grillige bodem met mosselranden waar al menig brasem is blijven hangen. Hier is het aanslaan , hengel in de lucht en draaien maar , liefst niet te flauw want dan is de vis weg. Aangezien er al enkele jaren niet meer gevist is was het een gok voor wat betreft de vangsten.De dieptemeter gaf genoeg vis aan , maar op een eerste wedstrijd is het toch maar afwachten.
Aan de voornkant mocht vanwege vee niet met de auto gereden worden dus daar was het een eindje wandelen maar de wandeling was voor de meeste toch zeker de moeite waard.
De brasemkant was dichtgegroeid , hier zijn door de organisatie en enkele vrijwilligers 13 koppelplekken voldoende ruim gemaaid , super!De wedstrijd zat met 26 koppels vol en alle koppels waren aanwezig.

Aan de voornkant was het bij het duitse koppel Kucielka/Kraftchek gelijk goed raak , na een uur al een 12-tal platte in het leefnet , een lekker begin. Niet alleen hier , ook op andere plekken werd al snel vis gevangen , allemaal mooie vissen van rond de 1,5 à 2 kilo .
De brasemkant was stil , Te stil. Zammataro weet hier al vrij snel 2 brasems te vangen maar hier blijft het bij , verder is het schrapen voor een visje.

Naarmate de wedstrijd vordert wordt er hier en daar een verdwaalde platte gevangen en wat voorns en later worden er verschillende dikke windes gevangen die hier uiteindelijk de uitslag gingen bepalen.Bij het Duitse koppel aan de overkant is het nog steeds raak , hier worden na een paar uur leefnetten bijgebracht , elke inzet is hier goed voor vis. Verschillende koppels zitten lekker in de vis , de voornkant is vandaag maar even de brasemkant geworden. Kucielka/Kraftchek gaven het uiteindelijk niet meer uit handen en wisten de wedstrijd te winnen met ruim 111 kilo!

De prijswinnaars per vak:

VAK A:

1 Snoeren/Bastianen 8.170
2 Snoeren/Loendersloot 6.720
3 Vd Burgt/Vervoort 6.000
4 Goorts/Broeren 3.850

VAK B:

1 Kucielka/Kraftchek 111.300
2 Everts/Lubbers 48.150
3 Brommert/v Meel 40.680
4 Vd Ven/Raaphorst 34.600

Gezien de vangsten is er besloten om meerdere wedstrijden te gaan organiseren , een koppelwedstrijd en een 2-daagse koppel , deze komen op tijd op de wedstrijdkalender te staan.

De organisatie.Terug

09-08-2012
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank