Oost Groningers vissen in AppelternMet 10 man vertrokken we vrijdag naar Appeltern om daar 2 dagen te gaan vissen  bij Het Mun. We hadden voor beide dagen vijver 7 afgehuurd, de vijver waar alleen met de vaste stok gevist mag worden. Als bivak hadden we een hotel geboekt 800m vanaf de vijvers. We hadden al enkele keren getraind op plaatselijke vijvers om met het juiste materiaal aan het weekend te beginnen. De stemming en de sfeer zat er goed in en iedereen had er zin aan. Vrijdagavond  hebben we geloot voor de steknummers en ieder was overtuigd dat ie gunstig had geloot. Na een stevig ontbijt vertrokken we op zaterdag naar de vijver.

 

Na het sjouwen en opbouwen kon het vissen gaan beginnen, ieder had een eigen aanpak van flink aanvoeren tot subtiel beginnen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste meters elastiek uit de toppen werd getrokken. Vanwege de stevige wind hadden we ervoor gekozen om een gedeelte van de vijver niet  te benutten.  Plaatselijk werd er goed gevangen, maar merendeel moest het doen met lijners. De service van de beheerder was super, de koffie werd aan de waterkant bezorgt.


Om 12.30 namen we een uur pauze en gingen we eten,we waren benieuwd hoe de vis na de pauze zou reageren. Sommigen hadden al behoorlijk vis terwijl een aantal nog niet van de 0 af waren. Na de middag werd er meer gevangen dan in de ochtend. Vooral het laatste uur ving ieder nog vis.


Op zondagmorgen gingen 2 vissers vanwege verplichtingen naar huis terwijl Dick Kruize zijn geluk ging beproeven in de forelvijver.Dit betekende dat we met 7 man in de karper vijver gingen vissen. De ruimere opzet van de steknummers wierp gelijk zijn vruchten af. Vanaf het begin werd er meteen goed gevangen en in tegenstelling tot gister vingen we ook goed kort onder de kant.


Dick zorgde met een vangst van 16 forellen dat ieder met een paar forellen huiswaarts ging…..hij lijkt wel 10 jaar jonger met deze bril.Willy werd kanjer koning met 6 vissen 20 kilo

Om 14.00u werd de vangst gewogen. Totaal wisten we dit weekend ruim 240 kilo te vangen waarbij ons duidelijk werd dat deze krachtpatsers niet maar zo lieten verschalken. Na een onderlinge evaluatie waren we het eens dat als aas de dode maden het beste aas was.Met een paar forellen en een leuke ervaring rijker reden we weer naar het noorden.


Forellenkoning Dick Kruize aan het werk

In 2013 gaan we zeker weer een weekend plannen om te gaan karperen. Tot slot wil ik een compliment geven aan de mensen van Het Mun voor de prima verzorging, met name de catering aan de waterkant was super.

Rudy BlikTerug

16-05-2012
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank