Op bezoek bij Hengelsport Veendam

Een paar dagen geleden had ik in de omgeving van Groningen een afspraak en besloot na afloop de toeristische route eens terug te nemen. Ineens zie ik het bordje Veendam langsflitsen en moet ik gelijk aan Dick Kruise denken en aan de tip die hij mij gaf om eens binnen te stappen bij HS Veendam voor een “Op bezoek bij”. Ik bel Dick even voor het adres, pak mijn GPS en  even later ben ik op weg naar Veendam.  Na een minuut of 5 sturen rijd ik de J. Kazemierstraat in en kan recht voor de deur op nummer 1 parkeren. Kijk, daar hou ik van. Ik stap de auto uit en schiet meteen een foto van de gevel. Het is prachtig lenteweer en dat is te merken. De Veendammers groeten mij vriendelijk en de sfeer is goed te noemen. Ik struin de winkel in en loop meteen eigenaar John op ’t Holt tegen het lijf. Hij zit net aan een bak koffie. Ik ga erbij zitten, krijg een bak koffie en John begint te vertellen.Sinds de sluiting van Natura zat Veendam zonder goede hengelsportwinkel. Een doorn in het oog van gepassioneerd hobbyvisser John Op ‘t Holt. Je kunt zoiets wel spijtig vinden, maar je kunt er ook wat aan doen en dat is zelf een zaak openen. En dat is precies van John en echtgenote Wendy in maart 2011 hebben gedaan. “Sinds de sluiting van Natura kon de hengelsporter nergens in Veendam meer terecht. Dat vond ik vreselijk jammer. Ik was vijfentwintig jaar klant bij Natura en vijftien jaar lid van het wedstrijdteam. We deden mee aan het Nederlands kampioenschap en behaalden daar een vijfde plaats”, vertelt John.

John op `t Holt aan de koffietafel

De zaak is gevestigd in de J. Kazemierstraat 1. Daar beschikken ze over ongeveer 240 vierkante meter verkoopruimte. De winkel is in maart 2011 geopend en bestaat deze maand precies een jaar. De zaak ziet er goed uit. Door de grote ramen is er veel licht in de winkel. Je kunt vrij makkelijk de zaken vinden die je nodig hebt. Ook Dick Kruise blijkt in de zaak te zijn en schuift gezellig aan. We kennen elkaar al een jaar of 10 en zien elkaar eigenlijk te weinig. Maar ja, Almere - Veendam is ongeveer 200 kilometer. We pakken nog een bak koffie.


John op `t Holt (l) en Tom Nap (r) de drijvende krachten achter de zaak

Het assortiment is compleet. Als sportvisser in de omgeving van Veendam kun je er goed terecht voor je materialen. De diverse soorten lokvoer liggen keurig uitgestald. Ook de additives van Zammataro en Attrafish zijn er verkrijgbaar. Daarnaast zie ik Rive en Preston staan. Met het assortiment voor de witvisser zit het wel goed.Ook de kapervisser kan er zijn hart ophalen. Het zal niet zo snel gebeuren dat je er misgrijpt. Omdat er in deze omgeving veel goed karperwater is te vinden kan dit ook wel eens handig zijn als je van ver komt en nog wat spullen vergeten bent. Als roofvisser kun je er ook goed terecht. Ook de in omgeving verblijvende vakantievisser kan ik zeker een bezoekje aan de winkel aanraden.


Dick staat met zijn rug naar mij toe

Beide mannen, John op ’t Holt en verkoper Tom Nap zijn goed op de hoogte van de laatste produktnieuwtjes en weten zelf ook hun visje te vangen. Veel Groningse topvissers hebben de weg naar de winkel al weten te vinden. We praten nog wat verder over de hengelsportmogelijkheden in de omgeving, wedstrijden een aanverwante zaken.Ondertussen begint mijn agenda te roepen. Ik moet weer verder. Op naar Groningen, op de volgende afspraak. We nemen hartelijk afscheid en ik kan weer een plusje achter de naam van een hengelsportzaak plaatsen. De Veendammers mogen zich gelukkig prijzen met zo’n hengelsportzaak binnen de grenzen. De winkel is zeker dem oeite waard om eens voor om te rijden.


Vaste stokken genoeg te krijgen

Voor meer informatie over de winkel kun je via deze link naar de website surfen.

Gijs Nederlof   


Terug

29-03-2012
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank