Visma 2012 Top of Flop?

Vanwege de website zien we nogal eens beursje hier of daar. Eens in de 2 jaar duiken we op in Kortrijk, meestal pakken we de beurs in Bremen ook wel mee, en gaan we in november naar de Hengelsportbeurs in de Veemartkhallen in Utrecht.  Als er even tijd is zie je ons ook op de karperbeurs in Zwolle aan het begin van het jaar. Vergeet ik bijna het roofvisevenement op het eiland van Maurik, waar we ook wel eens opduiken. Ook de Visma hoort bij de jaarlijkse vaste bezoekjes.


Doorkijkje

Waar het andere beurzen lukt een duidelijk gezicht naar buiten toe te laten zien, krijg ik bij de Visma steeds meer het idee dat er wel veel staat, ze claimen de grootste beurs van Europa te zijn, maar dat er te weinig van elke discipline is.  Probleem is dus dat je al bezoeker al snel veel mist. Of we positief willen blijven? Graag zouden we dat zijn, maar het is nu eenmaal zoals het is. De Visma heeft duidelijk behoefte aan een kanteldenker, die van afstand eens goed naar de beurs kijkt en daar waar nodig veranderingen aanbrengt.


Ed Willems en Leen Harsmen voor de stand van Geers Lokaas

Voor ons is zo’n beurs altijd een perfecte gelegenheid om weer eens wat handjes te geven, oude contacten te spreken, en we zien hier en daar ook nog wel wat nieuws. Met name dat nieuws wordt echter steeds schaarser. Veel producenten en groothandelaren laten inmiddels de Visma links liggen. Als je partijen als Shimano, Sensas, Evezet, Fox, Maver, Colmic e.d. mist betekent dit toch wel wat voor zo’n beurs. Veel producenten kiezen ervoor om ergens in te trekken en logeren bij een winkelier.  Als dan ook Beet het laat afweten en er dit jaar voor kiest om niet aanwezig te zijn op de beurs, dan weet je dat er meer aan de hand is dan je in eerste instantie denkt.


De Verpavoertjes lagen er weer puik bij

De enige grote partijen die aanwezig waren zijn Spro en Pure Fishing. Verder werd het assortiment aangevuld met de bootjes en diverse kleinere partijen. Voor de witvisser kon je goed terecht bij de stand van Verpa waar naast Verpa ook Rive, Drennan, Faps en Kamasan te bewonderen waren. Ook bij Hengeldiscount was genoeg te doen. Naast het grote assortiment kunstaas was er ook plaats voor Geers Lokaas. Die bekende lokvoertje ging gretig over de toonbank.


Drukte van belang bij de RoelArie

Ook Preston was met een deel van het assortiment aanwezig. De mannen van de RoelArie, van de RoelArie onderlijnenmaker, kon je er ook aantreffen. Ingetrokken bij de bootjes van Van Zelst was het even zoeken, maar zeker de moeite van een bezoek waard. Dit handige apparaatje weet al aardig zijn weg te vinden onder de sportvissers.


In sommige stands was het soms wel duimendraaien

Sportvisserij Nederland, Federatie Zuid West Nederland en HSV Groot Rotterdam waren er ook. Geen militairen, dames van Panorama en/of anderen waren er niet te vinden. Opmerkelijk was de verkiezing van de hengelsporthoofdstad van het jaar. Rotterdam ging dit jaar met de eer strijken. Dit is meteen een goede gelegenheid  om eens wat meer Rotterdams viswater in de Vispas te krijgen. Nu is het meeste water in handen van de in de omgeving aanwezige hengelsportverenigingen.


Geert Pakvis met de nieuwe Rivefeeders

Na een uurtje of wat ben ik wel weer uitgekeken en kan ik op weg naar het parkeerterrein. Nee, we gaan het niet weer hebben over de parkeertarieven, die zijn bij iedereen wel bekend. Toch is het jammer dat je de beurs met de jaren steeds verder ziet wegzakken.  Uiteindelijk zul je als beursorganisatie toch eens kritisch naar de huidige beursformule moeten gaan kijken. Op deze manier heeft de Visma weinig kans om te overleven.

Gijs Nederlof
Terug

26-03-2012
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank