Interview Ronald Nannings

(Gijs Nederlof) Als we zo eens naar de publicaties kijken van afgelopen weken is er stevig de bezem door het witvisteam van Sanders HS gehaald. Op 16 januari publiceerden wij een persbericht van het team Sanders HS, waarin werd aangegeven dat, na een grondige analyse, 3 van de teamleden aan de kant geschoven zijn. Wij zijn eens naar Ronald Nannings, een van de 3 leden die het betreft, gestapt en hebben hem weten te strikken voor een interview.

Wij zijn natuurlijk zeer benieuwd naar zijn mening over het persbericht en zijn visie op de gang van zaken. 
(Interview)

Ronald, wat was de oorzaak dat o.a. jij het Sandersteam moest verlaten?


Ik heb eigenlijk geen idee. Er zou een grondige analyse aan deze beslissing ten grondslag liggen, maar die analyse heb ik nooit gezien. Ik heb voor de kerstdagen wel een e-mail van Dirk Ekkelenkamp, die aan alle teamleden was gericht, ontvangen. In dit mailtje geeft Dirk, als teamcaptain, ongezouten zijn visie op de individuele teamleden. Die e-mail was op zijn zachtst gezegd nogal kwetsend voor alle teamleden. Kort daarna werd ik gebeld door John Vallen. Die wist mij te vertellen dat ik het team moest verlaten, omdat ik de verkeerde vrienden had, geen teamkleding droeg, verkeerd karakter had en voor het team negatieve artikelen schreef.

Heb je deze beslissing van het team zien aankomen?

Nee, ik heb deze beslissing niet zien aankomen. We waren net twee weken terug van de Sensas Super Challenge in Frankrijk, waar wij met een 34ste plaats, van de ruim 200 teams, als beste geëindigd waren van de deelnemende Nederlandse teams. Ook bij de laatste Team-van-het-Jaarwedstrijd is er, nadat ik een verslag van onze Sensas ervaringen had laten publiceren, geen enkel negatief signaal van het team mijn kant op gekomen. Voor mijn gevoel was het een leuke en gezellige week in Frankrijk. Blijkbaar is dat gevoel niet wederzijds geweest. Het kwam voor mij dan ook een volslagen verrassing dat ik uit het team werd gezet..

In het eerdergenoemde persbericht stond dat de teamdoelstellingen niet zijn gehaald en dat dit in de toekomst ook niet zal gebeuren. Wat is jouw mening daarop?

Allereerst is er, zover ik weet, nooit een teamdoelstelling beschreven of afgesproken in de laatste teamvergaderingen. Natuurlijk willen we allemaal wereldkampioen worden, maar je moet wel realistisch blijven. Als je eigen teamcaptain zijn pijlen voor 200% richt op het WK-feeder, en dus niet meer voor het team vist, krijg je er een relatief veel mindere visser voor terug. Dat is natuurlijk een fikse aderlating.

Het team had mij benaderd om het in 2011 te begeleiden in 2011. Ik vind het nog knap dat we, met enkele non-coöperatieve teamleden, ons nog hebben geplaatst voor het NK korpsen en zijn gepromoveerd van de B- naar de A-divisie van de TeamvanhetJaarcompetitie. Tel daar het mooie resultaat van de Sensas Super Challenge bij op en er zullen teams zijn die voor dit soort resultaten blind zouden willen tekenen. In 2010 had ik een uitgebreide nota geschreven over het team, hoe het beter kon en zou moeten. Deze nota met allerlei nuttige aanbevelingen hebben de teamleden het ronde archief ingegooid, ronduit respectloos. Mijn idee is dat we ruimschoots hebben voldaan aan de doelstelling van een matig functionerend team. In de toekomst kijken kan niemand, want dat is koffiedikkijken.Was de samenwerking binnen het Sanderswitvisteam slecht?

Wat is goed en wat is slecht? In elk geval waren er teamleden die er een eigen agenda op na hielden. Soms pakte dat goed uit, maar soms ook slecht. Een voorbeeldje?

Tijdens de teamwedstrijd in 2011 aan de Lage Vaart om de ABU Evezetcup, bepaalde ik de strategie. Na de wedstrijd blijken we niet zo heel best te hebben gevist. Twee teamleden komen op mij af en verwijten mij dat de strategie volledig verkeerd was. Word ik een dag later gebeld door een ander teamlid, dat niet had meegevist.  Hij vertelde mij dat een deel van het team een geheel eigen strategie gevolgd had en zij dus helemaal niet volgens de  afspraak hadden gevist. Een goede basis voor samenwerking is onderling respect en vertrouwen. De lezer moet zelf maar uitmaken wat hij of zij daaronder verstaat.

In het persbericht is er sprake van dat het team grondig geanalyseerd is. Wat weet jij daarvan?

Ik heb deze analyse nooit gezien. Ik heb alleen een e-mail van Dirk ontvangen, met de daarin voor alle teamleden kwetsende teksten. Ik kan me de intonatie van de e-mail van Dirk wel voorstellen. Hij was net terug uit Brandenburg en had de hele week gratis visles gehad. Met andere woorden, ik ben op geen enkele wijze gekend in deze grondige analyse, volgens mijn bescheiden mening moet dat dan de e-mail van Dirk Ekkelenkamp zijn geweest.Wat vindt Sanders Hengelsport van deze ontwikkelingen?

Ik heb geen enkel idee. Nadat het persbericht was geplaatst op 16 januari, heb ik de Sanders Directie en alle (ex)teamleden schriftelijk om een verklaring gevraagd. Gezien de opstelling en de wijze waarop ik erin word beschreven denk ik dat een rectificatie van dit persbericht op zijn plaats is. Het persbericht vind ik onjuist, omdat ik met naam en toenaam wordt omschreven als een visser die incompetent en daardoor ongeschikt is om deel uit te maken van het Sandersteam. Dit is met name vreemd omdat deze stelling op geen enkele wijze onderbouwd word. Op basis van resultaten kan het haast niet, omdat ik de laatste 2 jaar het NK Clubs heb gewonnen. 

In elk geval heb ik na dit verzoek om rectificatie bij Sanders Hengelsport, geen enkel bericht van wie dan ook gekregen. De directie van Sanders HS reageerde wel razendsnel om zich van het, overigens op feiten gebaseerde artikel “Jan Zekveld versus Anne Bruins”, dat Hans Wisse geschreven had, te distantieren.  Ik vind dat op zijn zachtst gezegd wel curieus. Ik heb daarom ook geen enkel idee hoe zij er over denken of wat zij er van vinden.

Vis je nog steeds voor Sanders Hengelsport?

Ja, ik vis met Hans Wisse voor het Sanders Promoteam. Wij dragen gezamenlijk, met nog wat andere Promoteamleden, het merk Sanders uit. Regelmatig schrijven we stukken voor de site van Sanders Hengelsport. Dat het één en ander voor een buitenstaander een beetje vreemd of verwarrend overkomt kan ik mij wel voorstellen.  

Heb je nog contact met je ex-teamleden?

Met Harry Kleijn heb ik nog regelmatig contact, ook hij is niet blij met de publicatie van 16 januari. Dirck van Duijvenbode heb ik nog gesproken; met Dirck heb ik geen problemen. John Vallen heeft mij na die tijd nog één keer gebeld om e.e.a. te bespreken, maar ik had daar weinig behoefte meer aan. Met de overige teamleden heb ik geen contact meer en dat wil ik graag zo houden ook.En nu, zonder team, wat ga je doen?

Ik heb bij verschillende teams gevist en heb dit nog nooit meegemaakt, ik gun dit echt niemand. Ik hoop dat je begrijpt dat ik voorlopig even geen behoefte heb om in een team te willen. Voor de rest ben ik gestopt met de Topcompetitiewedstrijden en ga ik weer vissen in het vrije circuit. Er komt dus veel vrije tijd vrij beschikbaar om leuke wedstrijden te gaan vissen. Ik ga me gewoon richten op datgene dat ik leuk vind en dat is wedstrijdvissen.
 
(Noot redactie www.matchfishing.nl): Om de in het interview genoemde partijen/personen de gelegenheid te geven te reageren hebben wij het artikel, voorafgaand aan de publicatie, aangeboden aan een aantal in het interview voorkomende personen en aan de directie van Sanders HS. Dit om ze de kans te geven, voorafgaand aan plaatsing van het artikel, te reageren.  John Vallen heeft inhoudelijk gereageerd, van Dirk Ekkelenkamp hebben wij niets mogen vernemen. Ook de directie van Sanders HS heeft gereageerd. Op haar verzoek plaatsen wij onderstaand haar reactie.

Reactie directie Sanders HS:

Geachte lezer,

Naar aanleiding van het interview met Ronald Nannings het volgende:

Omdat de directie van Sanders Hengelsport geen zeggenschap/verantwoordelijkheid binnen het “Sanders hengelsportteam”  heeft kunnen wij de door Ronald gevraagde verklaring en of rectificatie niet geven.

Het genoemde wedstrijdteam “Sanders hengelsportteam” is door de teamleden opgericht.  De directie van Sanders Hengelsport heeft zich nooit beziggehouden met de bezetting en/ of eventuele wijzigingen van het team, Sanders Hengelsport is slechts SPONSOR van dit Team.

Wij betreuren de gang van zaken en willen tot slot nog vermelden dat Ronald Nannings  zich altijd zeer goed heeft ingezet voor Sanders Hengelsport waarvoor wij hem dankbaar zijn.

De Directie
Sanders hengelsport.Terug

31-01-2012
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank