Pareltje onder de rook van Veldhoven

Onder de rook van Eindhoven ligt Veldhoven. Veldhoven heeft vele mooie campings die duizenden bezoekers per jaar trekken. Er worden prachtige fiets- en wandeltochten georganiseerd. En dat in een schitterende bosrijke omgeving. In deze omgeving liggen ook de Kempense Plassen, ook wel de Philipsvijvers genoemd.


Dichtbij Knooppunt de Hogt

Twee van deze visvijvers zijn eigendom van de Philips Hengelsportvereniging. De vijvers zijn allebei zo`n 6 hectare groot en zijn gelegen
, aan de weg van Veldhoven naar Waalre aan de Onze Lieve Vrouwendijk te Veldhoven, op een terrein met een totale grootte van 16 hectare. Ze staan in de omgeving bekend als vijvers met een zeer goede visstand. Om er te mogen vissen moet je lid zijn van de vereniging. Senioren betalen er ongeveer 50 euro per jaar voor, maar dan heb je ook wat. Je hoeft overigens geen Philipspersoneel te zijn om er lid van te mogen worden. Het lidmaatschap staat open voor iedereen die lid wil worden.


Een prachtige locatie om ongestoord van je hobby te kunnen genieten

De vijvers worden door een stel enthousiaste vrijwilligers
(er is nog behoefte aan meer vrijwilligers!) onderhouden. Door de inspanningen van deze, onmisbare, vrijwilligers is in de mooie omgeving van Veldhoven een oase van natuurschoon en rust ontstaan.  Vissen is een heerlijke ontspanning, waarbij het heus niet altijd gaat om de grootte van de vangst. Het is heerlijk om met iets bezig te zijn aan de oever van de waterkant.


Jaarlijks worden er ook diverse wedstrijden georganiseerd.

De Philips Hengelsportvereniging is er alles aan gelegen om hun leden het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is er ieder jaar een ledenvergadering, waar ieder lid welkom is en zijn mening kan laten horen. Er worden ieder jaar, bij voldoende deelnemers, viscursussen of clinics gegeven, waar door veel deelnemers met genoegen op wordt teruggekeken. Ook worden er elk jaar diverse wedstrijden gehouden waarbij prachtige prijzen kunnnen worden gewonnen.

Het viswater is van een zeer hoge kwaliteit en wordt een aantal malen per maand uitgebreid bemonsterd. De verkregen gegevens worden door de viswatercommisie vervolgens geanaliseerd zodat u verzekerd bent van optimaal viswater. Regelmatig wordt er ook extra vis in uitgezet zodat er steeds voldoende vis in rondzwemt om je een leuke visdag te bezorgen.


Als karpervisser kun je er ook goed terecht

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website (http://philipshengelsportvereniging.mijnhengelsportvereniging.nl/default.aspx) van de vereniging.

Gijs NederlofTerug

24-09-2015
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank