Fishing Girl????

Fishing Girl is het eerste spel van ontwerper Andre Spierings. Hij maakte het voor een wedstrijd en het resultaat is wonderbaarlijk. Zelden heb ik zo’n ontspannend spelletje gespeeld dat toch tot het laatste moment bleef boeien. Dat is voor een deel te danken aan de unieke besturing, maar het bewijst vooral de kracht van een goed verhaal.

En een goed verhaal hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Op het titelscherm vindt Fishing Girl een fles met een brief. Iemand schrijft dat hij is verdwaald op een onbewoond eiland en Fishing Girl besluit hem te helpen. Meer verhaal is er niet, maar het is precies genoeg om je nieuwsgierig te maken. Waar is dat onbewoonde eiland? Wie heeft de brief geschreven? En hoe moet je hem ooit redden als je niks anders kunt doen dan vissen?

Het is geen spel dat je meteen grijpt. Aanvankelijk lijkt het zelfs een beetje saai, maar dat komt door de rare besturing. Je hebt maar één knop nodig om te vissen en dat is niet meteen interessant. Vang een paar vissen en koop wat beter aas (raak de boeien die op het water drijven om het winkelscherm te openen) en langzaam krijg je het ritme te pakken. Naarmate je meer vis vangt kun je steeds betere spullen kopen. Hengels die verder werpen, haakjes die dieper zinken en aas waarmee je zelfs de grootste vis kunt binnenhalen.

Hoe de mysterieuze briefschrijver daarmee is geholpen blijft lang onduidelijk, maar je kunt hem absoluut redden. Er zijn zelfs twee manieren om Fishing Girl uit te spelen en daarmee ook twee verschillende eindes. Grote kans dat je net zolang blijft spelen tot je ze allebei hebt gezien

Zin in een spelletje? http://www.lunadrift.com/play/fishing-girl.htmlTerug

02-01-2009
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank