Strategy Fluor Fuzz haken

(Saron Debets, Strategy consultant) Begin dit jaar lanceerde Strategy de Fuzz. Met dit systeem werd een volledig gecamoufleerd systeem aangeboden dat qua zicht, gevoel en aasopname totaal van alle huidige gebruikte systemen in de karpervisserij verschilt. Het sloeg in als een bom!
Een zeer belangrijk onderdeel van dit systeem is de Fuzzhaak. De gewone Fuzzhaak imiteert een stukje drijfvuil / wier. De nieuwe fluor Fuzzhaken doen precies het tegenovergestelde. Ze trekken de aandacht van de vis net als een fluor pop-up. Het draait dus helemaal om het visuele aspect. Op heldere wateren zorgen de fluor Fuzzhaken voor een extra visuele prikkel. Dit kan je net die ene bonusvis opleveren! Je kunt ze gebruiken bij de bodemvisserij, maar natuurlijk ook aan de oppervlakte. 
 
 De voordelen van de Fuzzhaken ten opzichte van normale kale haken zijn groot. Bij het opnemen van het aas door de vis is de haak niet direct herkenbaar als gevaar. Ze voelen namelijk geen stuk staal. De flexibele vezels bezitten drijfvermogen, waardoor de haak onderwater vrijwel gewichtsloos is. Hierdoor wordt de haak gemakkelijk opgezogen en zal de vis het eerder associëren met een stukje wier of ander natuurlijk materiaal.
 


De Fuzz haak bezit ruim voldoende bewegingsvrijheid om goed in te haken. Doordat de vis over het algemeen met groter vertrouwen aast, zijn missers of losschieters zeer uitzonderlijk te noemen en slechts een fractie van hetgeen wat je op een normale haak zou lossen.
 
 
D
eze foto is genomen op een zonnige dag op een helder water. Boven zie je een normale ongecoate haak. Deze valt bijzonder goed te zien. Rechts de teflongecoate haak, ook deze is duidelijk waarneembaar. Linksboven de in zandkleur gecoate haak die te veel opvalt omdat de bodem iets te donker is voor deze haak. De gewone Fuzzhaak valt bijna compleet weg tegen de bodem en ook bij de fluor Fuzz zie je de haak nauwelijks, maar valt de kleur van de fluor Fuzz bijzonder goed op. Dat dit voor een visuele prikkeling kan zorgen is wel duidelijk. Het is dus de vraag wat de visser wil bereiken met de presentatie van zijn haak(en)aas. Moet het opvallen of juist camoufleren?
De Fuzzhaken zijn er op dit moment in 2 verschillende varianten: de Gamakatsu Wide Gape Super en de Gamakatsu Humpback. Beide Fuzz haken zijn leverbaar in de kleuren roze (Squidy Fuzz), geel (Pineapple Fuzz) en oranje (Fruity Fuzz)


Met het ontwikkelen van deze nieuwe Fuzz haken is het Strategy wederom gelukt iets nieuws en unieks neer te zetten. 


De eerste resultaten zijn veelbelovend!


Terug

03-05-2011
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank