De Dutch Master River Rod van Preston

De laatste dagen bereikten mij steeds meer geluiden dat 2011 weer een uitstekend Prestonjaar gaat worden. Het Engelse bedrijf heeft de afgelopen jaren laten zien ook buiten de Engelse markt tot de toppers te behoren. Nederland en de rest van West Europa wordt overspoeld met veel praktische en goedbruikbare producten. De talloze consultants, die constant aan verbeteringen en/of nieuwe producten werken, blijken zeer goed aan te voelen wat de sportvisser nu eigenlijk wil en nodig heeft.


Ook de Sonubaits behoren tot de Primo Innovationsfamilie

Afgelopen week moest ik voor wat afspraken in de omgeving van Rotterdam zijn, en dit was meteen een uitgelezen mogelijkheid om eens bij Primo Innovations, de verdeler van Preston, in de keuken te kijken. Rond 13.00 uur stond ik er voor de deur, parkeren en op naar binnen.


Arnout met de nieuw ontwikkelde River Rod toppen

Binnen staat een altijd vrolijke Jan Renes mij al op te wachten. Mijn eerste bak koffie staat al gereed. Ook de commerciele man van Preston, Arnout v.d. Stadt, schuift aan en we praten zo een eind weg over allerlei zaken rond het wedstrijdgebeuren. Arnout kan haast niet wachten om mij de nieuwe ontwikkelingen binnen het Dutch Master Feederserie te laten zien. Zoals de naam al zegt is deze inmiddels niet meer weg te denken feederspeciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Dat kun je aan topfeederaar Arnout wel overlaten.

Vooral voor het vissen op de Nederlandse rivieren worden er hoge eisen gesteld aan de feeders. Nieuw in de Dutch Master serie blijkt de Dutch Master River Rod te zijn. Het grote verschil met de “gewone” Dutch Master is het uit 1 stuk bestaande topdeel. De voorheen verwisselbare top is verdwenen en vervangen door een stugger exemplaar uit 1 stuk. Dit is vooral goed bruikbaar op onze Nederlandse rivieren.      


Ook de feedersteun is sterk verbeterd en mag niet ontbreken in je seatbox 

De voordelen zijn navenant. Als je in stromend water vist en je je hengel meestal schuin omhoog afsteekt, komt je top al snel flink onder druk te staan. Doordat de top veel stugger is dan bij een “normaal” feedertopdeel, buigt deze niet zover door en komen de beten veel duidelijker en rustiger door. Als de vis bijt, komt de top terug en is zo goed als gevangen. Een vis missen is er bijna niet meer bij.

Bijkomend voordeel is de verbeterde drilcapaciteit van de hengel. Door de stuggere top heb je veel meer controle over de vis. De hengels zijn verkrijgbaar in drie versies: 12,8 13,8 en 14,2 ft. In Nederlandse lengtematen heb je het dan over respectievelijk 380, 416 en 430 centimeter. Kortom, een wereldstok voor liefhebbers van bijvoorbeeld de Lek en de IJssel.

Als je in het bezit bent van de Dutch Master dan heb je de mogelijkheid om een speciaal hiervoor ontwikkeld topdeel aan te schaffen. Houd er wel rekening mee dat de River Rod speciaal ontwikkeld is voor stromend water. Bij stilstaand water is het vanwege de beetregistratie het slimste om de
“gewone” Dutch Master te blijven gebruiken. Het lijkt mij toe dat de River Rod haar weg naar de Nederlandse feederaar wel zal weten te vinden.


Complete serie met gebruiksklare tuigen,

We nemen nog een bak koffie en stappen ondertussen wat rond in de showroom. Opvallend is ook de uitbreiding op het gebied van kantenklaartuigen. Preston Innovations brengt er een complete serie van op de markt. Zowel voor de matchhengel als voor de stok is de keuze inmiddels enorm. Professioneel gemaakte tuigen, direct bruikbaar voor bijna elk water. Moet ik toch eens onthouden, dit scheelt een hoop tijd.

Even verder staan we bij de vaste stokken. Ook op dat gebied heeft Preston een naam hoog te houden. De stokken van Preston hebben haar weg inmiddels in de markt gevonden. Er komen er overigens nog vier bij dit jaar. De vier nieuwe stokken, twee keer Slim Carp, een Carp 30 Allround en de 40 Competiton zullen hun weg ongetwijfeld ook weer weten te vinden. Zeker voor de sportvissers die van zware vis houden zijn de karperstokken perfect. Met negen meter voldoen ze ruim aan de wensen van de sportvisser. De prijzen van de hengels schommelen zo tussen de € 200,00 en € 350,00 leuke prijzen dus.  Kortom, de stokken zijn zeker de moeite waard om bij je plaatselijke hengelsportwinkelier eens te proberen.


Perfect geschikt voor het vangen van een snoek.

Als we verder lopen in de showroom passeren er, op het oog, diverse kleine verbeteringen de revue. Op het oog klein maar vaak met grote gevolgen. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Zo zijn er diverse nieuwe molens verkrijgbaar. Ook op klein materiaal zijn er weer diverse verbeteringen en nieuwe producten te verkrijgen. Eigenlijk teveel om op te noemen. Als je komende maanden weer eens een hengelsportbeurs bezoekt is het zeker niet onverstandig om de stand van Preston eens op te lopen. 
Als laatste heeft Preston haar aasplatform flink verbeterd. De grote verbetering zit hem hierin dat het volledig demontabel is geworden. Voorbij is het getob met te grote aasplateau’s. Dit plateau kan volledig uit elkaar gehaald worden en past zo perfect in je materiaaltas. Ik loop nog wat rond en zie uit mijn ooghoeken nog een compleet nieuwe serie karperproducten staan. Met alles erop en eraan. Ik denk dat ik binnenkort maar eens terugkom om die nieuwe productlijn goed te bekijken. We pakken nog een bak koffie daarna duik ik de files weer in. 

Gijs NederlofTerug

03-02-2011
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank