Onderlijnmontage; ergernis of uitkomst.

In de hengelsportwereld heb je twee soorten sportvissers. De ene helft koopt zijn onderlijnen bij de hengelsportwinkelier in zijn omgeving, de andere helft knoopt al zijn onderlijnen zelf. Als je dan behoort tot de zelfknopers, zijn er weer diverse mogelijkheden. Je knoopt alles zo uit het handje of je gebruikt er hulpmiddelen bij. 

Zo zijn er verschillende hulpjes te verkrijgen die het leven van de zelfknoper een stuk aangenamer maken. De diverse Haakie An apparaatjes zijn overal te verkrijgen.   Pierotti is op zich goed bruikbaar, alleen wat lastig verkrijgbaar en moeilijk te gebruiken bij langere onderlijnen. De Haakie An is vooral handig als je aan de waterkant zit en er moet meteen een haak op de lijn gemonteerd worden.


John Lubbers met zijn onderlijnmontagehulp

Ik ben zelf al tijden op zoek naar een stevig en degelijk hulpmiddel dat zonder veel moeite thuis gebruikt kan worden om de onderlijnen voorraad weer aan te vullen. Kort geleden liep ik John Lubbers van Lumix Hengelsport tegen het lijf met een voor mij vreemd uitziend apparaat. 

We raken aan de praat en onder het genot van een kop koffie legt hij mij uit dat het gaat om een Lumix onderlijnmontagehulp. Je moet er maar opkomen. Het ziet er stevig en degelijk uit en je kunt er onderlijnen mee maken tot een maximale lengte van 53 cm. De werkwijze is eigenlijk vrij simpel. Voor ik het in de gaten heb, begint John het apparaat te demonstreren. 


Eerst de haak maar eens in de klem

Haak in de bek, lus om de punt(wel even opletten, de punt is nogal scherp), lijn om de Haakie An en draaien maar. Voor je het weet hangt de haak muurvast aan de lijn en kan er gevist worden. Dit is eigenlijk wat ik al jaren zoek, alleen ziet het er nogal bewerkelijk uit. Het gaat mij even iets te snel. Geduldig laat John het nog eens in slowmotion zien. Ah, nu wordt het mij al snel duidelijk. Je moet er even rustig naar kijken en een kind kan de was doen. Na wat oefenen lukt het mij al vrij snel om een stevige onderlijn te maken. Dit is het apparaat dat ik zoek. Die gaat de deur niet meer uit.


Lus om de punt

Al pratend vertelt John mij dat het apparaat in de hengelsportwinkel zo rond de € 59,00 gaat kosten en dat er een gebruiksaanwijzing bij geleverd wordt. Kijk, dat maakt het leven al een stuk gemakkelijker. 

Als je nu geïnteresseerd bent in de werking van de Lumix onderlijnmontagehulp, schrijf dan onderstaande data eens in je agenda. Het betreft open dagen van hengelsportwinkeliers waar John Lubbers namens Lumix Hengelsport aanwezig is om onder andere de montagehulp te demonstreren. 


Lijn bevestigen

HS v d Meer te Kootstertille 28 januari
HS Kuypers in Ittervoort 18 en 19 februari
Hengelsport Land in Surhuisterveen 25 februari
Geers demodag, gehouden bij Pennekevolt Belgie, is samenwerking met Geers Lokaas en teams uit Belgie en Nederland op 12 maart
Hengelsport de Vries in Boxmeer 18 maart
Hengeldiscount Gigant in Oldenmarkt op 25 en 26 maart
Tijdens de Visma op 31 maart en 1,2,3 april.


En draaien maar

Voor meer informatie kun je natuurlijk terecht bij de beter gesorteerde hengelsportwinkelier in je omgeving.  Ook John Lubbers is bereikbaar voor vragen e.d. via johnlubbers@hotmail.com 

Wij zijn vanaf nu in elk geval van het lastige knoopwerk af.

Gijs Nederlof


Waar een kurk al niet goed voor isTerug

27-01-2011
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank