Vissen ongevaarlijk????

De bekende, voor Verpa uitkomende, Haagse wedstrijdvisser John Hoorn mag nog van geluk spreken dat hij zijn vingers nog heeft. Zit gezellig een dagje te vissen. Elastiek in de top. Je kent het wel. Zit je haak ergens op de bodem vast. Hengel naar achteren, afsteken en voorzichtig de boel strak trekken in de hoop dat je haak losschiet. Het lastig eraan is alleen dat je elastiek er een metertje of wat uitkomt en er flink wat spanning op je lijn komt te staan.

Als dan vervolgens je haak losschiet verandert je topset in een heus wapen. Het onder spanning gebrachte elastiek reageert als door een wesp gestoken en trekt zich zo snel mogelijk terug in de top. Vervelende hiervan is dat er meestal nog een dobber aan vast zit ook. Je topset wordt dan een soort pijl en boog waarbij de dobber in dit geval met een noodgang op de eigenaar van de topset afkomt.

In dit geval was John zo onfortuinlijk dat de dobber zich met grote kracht in 1 van zijn vingers boorde.  Wat heet boorde; de dobber vloog er dwars doorheen. John zijn visdag zat er meteen op. Inpakken en op naar het ziekenhuis waar de dobber uit zijn vinger werd verwijderd.

Inmiddels gaat het John weer stukken beter en troffen wij hem afgelopen weekend al vissend aan in de havens van Urk. Zijn hand is op een klein gaatje na weer volledig genezen.

Gijs Nederlof

 

 Terug

18-12-2008
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank