JC dobbert rond aan het Amsterdam Rijnkanaal

Weer vroeg mijn bed uit om wat rond te dobberen in Loenen in de 3e competitiewedstrijd van Sanders Hengelsport en om deze tijd van het jaar noemen ze dat de wintercompetitie.Vorige week had ik al spijt dat ik toch nog toegezegd had om de wintercompetitie te vissen en niet gestopt ben in september na de Amstel, ook vanmorgen had ik hetzelfde, koud en nog eens koud.

 

Ik wil niet klagen, maar voor mij graag tussen de 22 en 25 graden en dan even winter tussen de kerstdagen en Nieuwjaar, hebben we dat ook gehad en dan tussen de Nieuwjaar en de kerstdagen gewoon zonnig en boven de 22 graden dus.
Ook het spreekwoord gaat vanmorgen op, wie A zegt moet ook B (blauwbekken) zeggen.
Ik hoef niks klaar te zetten, mijn eigen brood en eigen koffie moet ik mee nemen en de rest wordt verzorgd. Als een soort visservice zeg maar.
 
Het scheelt, het was droog en niet glad dus mooi naar de Bisonbar gereden, loten, we moesten naar het A vak, ik pak nummer 14, nou dat is dan weer piekfijn geloot. Ik heb er vanwege de windrichting al niet zo heel veel vertrouwen in en dan ook nog op een mindere plaats. We kunnen wel zeuren maar loten is (k)loten.
 
We passen de zelfde tactiek toe als vorige week, ik de eerste 50 meter en Henk de laatste 50 meter of te wel, Henk ver en ik kort. Ik ga op 11 en 22 meter vissen, Henk op 70 en 87 meter, onder de balk staat geen water.. Ik heb geen kruimel voer meer in huis, dus Henk heeft weer voer gemaakt, makkelijk heb ik het toch. Mooi achter de paraplu gezeten ( een belangrijk attribuut wat toch gauw een graad of 5 scheelt).
Links van ons zitten Tamminga en Andre Musch, uit Noord Oost Groningen, die moeten nog een uur verder rijden dan wij (wij doen er 5 kwartier over), petje af voor die mannen en rechts zitten van Montfoort en van Strien, buren dus die allebei wel een visje kunnen vangen, we hebben dus geen zogenaamde slapers naast ons zitten.
 
We gaan voor de poule en proberen bij de eerste 5 te vissen, zal een hels karwij worden, maar we gaan er voor. Het duurt lang voor we vis zien vangen, Tamminga links van ons vangt een vis van bijna 5 ons en net als zijn maat Musch moet hij verder nog beet krijgen, ook de buren rechts moeten net als hun buren rechts en die daar naast, nog beet krijgen.
 
Wij zelf hebben mazzel. Henk krijgt op allebei de afstanden een keer beet, die hij ook verzilverd en wij hebben dus 2 visjes, samen 880 gram, wij dachten dat we daarmee de poule hadden gewonnen, maar na de uitslagen te hebben gezien, zag ik dat plek nr 11 de poule heeft gepakt.
 
Zelf heb ik dus ook geen enkele beet gehad en ik heb wat aas uitgeprobeerd en gesmeerd, het heeft allemaal geen ene zak geholpen, je blijft tot het eind toe toch wel geconcentreerd vissen, 1 goeie beet en een mooie platte en je gooit hele hoge ogen, wij wilden wel, maar de vis werkte niet mee. Wij visten met onze 880 gram een 12, teveel eigenlijk om nog goed mee te doen in het eindklassement, maar je weet het nooit. Wij hebben na 2 wedstrijden tellen 18 punten, we moeten de eerste (21) laten vallen.
 
Na afloop mochten we nog even gooien met de nieuwe Zammataro feeders, de 3.90 en de 4.20. Mooie stok, mooie blank ( ik denk een Sportex) en gooit vrij makkelijk, eindelijk weer eens een stok waarbij je niet bang hoeft te zijn om aan te halen. Er staat op 150 gram werpgewicht, ik weet zeker dat hij ook wel 200 aan kan. Gooit goed, goeie ogen, mooie look en ook een mooie prijs, de 3.90 net onder en de 4.20 net boven de 200 euro, tenminste bij Fish Inn in Venlo. Een stok die zijn geld wel goed waard lijkt, dan heb ik wel duurdere gezien die mij niet konden bekoren.
 
Laatste wedstrijd dit jaar, nog 3 te gaan. Eindconclusie over 2008, in verhouding weinig gevist, weinig wedstrijden gewonnen, slechts 80 punten in de wedstrijdvisser van het jaar en ook toch wel een paar hoogtepunten en natuurlijk ook een dieptepunt.
 
Mensen die op enige wijze wat betekend hebben voor mij dit jaar en dat zijn er heel veel, maar vooral Frits, de man die alle gegevens over al mijn wedstrijden ( bijna 45 jaar lang) heeft bijgehouden, verschrikkelijk bedankt.
 
Ook weer tijd voor de wensen: Ik wens iedereen het dubbele toe van wat men mij toewenst en doe vooral geen dingen die ik ook niet zou doen.
 

Vragen, opmerkingen, foto,s: staphorst@trigade.nl

Groeten Jakob Croeze

 Terug

17-12-2008
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank