Shimano Rapala Masters Lauwersmeer Dag 1

Het is inmiddels bekend dat het Shimano Rapala Masters Camp is neergestreken in Anjum. Landal Green Park heeft alles rondom dit evenement enorm goed geregeld; stroomvoorziening en, ontbijt en dinner zijn perfect verzorgd. Alles staat in het teken van ‘roofvissen’ –en dat wordt door de plaatselijk media bijzonder goed ontvangen.
Internationaal gezelschap
Het leuke aan de Shimano Rapala Masters is de lokale en internationale uitstraling. Deelnemers uit Oostenrijk (stel je eens voor 1100 km rijden vanuit Oostenrijk naar Anjum – met een boot achter de auto!), Duitsland, Belgie en Nederland doen samen hun best om van dit evenement een succes te maken.
Eerste vissen zijn gevangen...
Vandaag (vrijdag 5-11-2010) is de eerste trainingsdag goed verlopen. De eerste snoeken, snoekbaarzen en baarzen zijn gevangen. Het Lauwersmeer staat bekend om curieuze vissen, die van het een op het andere moment kunnen gaan azen. De ene dag vang je alles en een volgende dag doen ze hun bek niet open. Vandaag stond vooral in het teken van ‘’ verkennen” – immers de meeste deelnemers kennen het Lauwersmeer niet of nauwelijks.


Foto: Vader en zoon Looper met hun eerste Lauwersmeers snoekbaars.
Bootnummer 11 met daarin vader en zoon Looper hebben in ieder geval de eerste vissen gevangen: een mooie snoekbaars greep tijdens het slepen een 15 cm lange shad. Na een fraaie dril was de eerste vis een feit. Vrij snel daarna haakte Martyn de Looper wederom een vis, maar deze dook helaas onder de boot en werd verspeeld. Dit kan natuurlijk ook gebeuren.
Ook zijn de eerste baarzen en snoeken gevangen. Zowel met dropshot, vertikalen en slepen zijn deze vissen gevangen – juist dat maakt dit evenement zo leuk. Alle technieken worden gebruikt om de benodigde ‘three of one kind’te vangen...
Weergoden en verwachtingen...
Gelukkig zijn de weersgoden in een goede stemming, want de afgelopen dagen was vooral de wind spelbreker. De vooruitzichten zijn echter goed. Het donkere water is een van de typische kenmerken van het Lauwersmeer. Ook de bronzen kleur van snoekbaarzen is uniek. De verwachtingen zijn hoog gespannen –en de vangsten op de eerste oefendag zijn veelbelovend.


We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Morgen zal de eerste wedstrijddag een feit zijn. Alle deelnemers mogen dan zelf bepalen hoe en waarmee ze vissen. Op de tweede dag zal dit totaal anders zijn, want iedereen moet dan met een vooraf samengesteld kunstaas pakket vissen...
@Auteurs: Shimano Rapala Masters Team
 


Terug

05-11-2010
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank