Vanaf nu nooit meer achter je vaste stok aan

Menig vastestokvisser heeft het wel eens meegemaakt. Hengel in de steun, je let even niet op en net op dat moment besluit een grote brasem of karper je aas te pakken en er meteen mee weg te zwemmen. Op zich niet vervelend toch? Het is wat minder als je net op dat moment je stok niet vasthoudt en je steunen als racebaan fungeren.Vooral bij het vissen op karpervijvers is dit verschijnsel niet ongewoon. Menig visser is al, slechts gekleed in veterslip, het water ingegaan om achter zijn hengel aan te zwemmen. Leuk voor de omgeving, minder leuk voor de sportvisser die het overkomt. Preston heeft er echter iets opgevonden. Steunen met een antislipconstructie waardoor het praktisch onmogelijk is voor de vis om er met je stok vandoor te gaan. Het principe is in feite simpel. De binnenzijde van de steunen is voorzien van een aantal opstaande rubberranden. Deze zorgen ervoor dat de steun de hengel als het ware vastgrijpt zodra eraan getrokken wordt.

Hoewel Preston kisten van topkwaliteit maakt zijn er toch nog vissers te vinden die een kist van een ander merk gebruiken. Omdat elke producent weer een ander potensysteem aan de kist heeft bevestigd lijkt het wat lastig om de speciaal voor Prestonkisten geproduceerde steunen te gaan gebruiken. 


(Zelfs de digicam is onder de indruk van het produkt en trilt ervan)

Ook hiervoor heeft Preston de oplossing: schaf er een zetje passtukken bij aan en de Prestonsteunen passen ook perfect op je eigen kist. Natuurlijk kun je ook overwegen om dan meteen maar een Prestonkist aan te schaffen. Wel zo handig natuurlijk.
 
De steunen zijn overigens verkrijgbaar bij je hengelsportzaak in je omgeving. Kan wel eens zo zijn dat ze niet op voorraad zijn. Ze zijn zo’n succes dat ze niet aan te slepen zijn.
 
Gijs Nederlof


Terug

26-08-2010
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank