Roofvisdag bij t Guppy Hengelsport in Ede

Afgelopen zaterdag 29 november heeft `t Guppy hengelsport-shop uit Ede,  een roofvisdag voor 35 van haar klanten georganiseerd. We gaan de winterperiode weer in en dus kan een dagje roofvissen onder deskundige begeleiding geen kwaad als start voor het winterseizoen.  

Met zijn allen voor de Guppybus

Gevist is er in de Rijn te Rhenen, bij de trailerhelling van restaurant Tante Loes. De klanten verzamelden om half 11 bij de hengelsport-shop en zijn met de speciale Guppy bus, een grote Amerikaanse schoolbus, naar de Rijn gebracht. Daar stonden Bertus Rozemeijer, Rob van de firma Dam, Rik Hartgers (Pure Fishing) en Luitt (Shimano) ze al op te wachten.

De dag begint natuurlijk met een stukje uitleg

Bertus Rozemeijer behandelde het verticaalvissen uit de boot. Wie wil er nu niet een keer met hem in de boot zitten?! Rob van DAM behandelde het drop shot vissen vanaf de kant. De meesten gebruiken het drop shot vissen vanuit een boot maar Rob liet zien dat het ook
prima vanaf de kant gebruikt kan worden.

 

 

Rob geeft uitleg over het dropshot vissen

Rik van Pure Fishing behandelde het vissen met een reel. Dat dit wel even wat anders is dan het vissen met een molen bleek wel uit de verschillende vogelnestjes die uit een
aantal reels verschenen. Maar toen het eenmaal duidelijk werd wanneer de
plug afgeremd moest worden werden de worpen beter, nauwkeuriger en
verder.

 

Leren werpen was het onderdeel van Rik Hartgers

Luit (Shimano) was er om de nieuwste Rapala pluggen te demonstreren. Vooral de nieuwe clackin rap met ingebouwde kogellager en de dt-fat, een plug die maar zo`n 30 cm onder het oppervlak blijft, waren erg populair.

 

 

De boot van Bertus was constant goed gevuld

De enige spelbreker die dag was de kou en de afwezigheid van de roofvissen. Alle tactieken en technieken werden uit de kast gehaald maar meer dan een vals gehaakte brasem en 2 roofbleien werden er niet gevangen. Wel werden er een aantal vissen verspeeld en gemist, vooral tijdens het verticaalvissen met Bertus kwamen de meeste aanbeten. Om half 1 werd er erwtensoep met lekkere broodjes geserveerd, en met de kou was zo`n warme maaltijd erg welkom.

 

 

Bij koud weer hoort natuurlijk een kop erwtensoep

Om half 4 verzamelde iedereen zich weer bij de bus om terug te gaan naar de hengelsport-shop. Ondanks de kou en slechte vangst was iedereen erg tevreden! Ze hebben de nieuwste pluggen en shads kunnen testen, werpen met de nieuwste hengels, molens en reels, nieuwe tactieken geleerd en met Bertus Rozemeijer gevist. En dit allemaal gratis en voor niets.

Peter van Kruistum


De crew van vandaag.Terug

05-12-2008
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank