Resort de Arendshorst (100 kilo en meer).

Jaarlijks ga ik met mijn zoon ergens in Nederland (een midweek)op visvakantie. Lekker er even opuit, weg van de dagelijkse hectiek, stress en spanning. Na de voorgaande jaren inmiddels op bezoek te zijn geweest bij de Beekse Bergen (Hilvarenbeek), Villapark Weddermeer (Wedde) en niet te vergeten tot tweemaal toe het bungalowpark Zuiderzee in Medemblik, werd onze keuze dit jaar Resort De Arendshorts in Ommen. Dat deze natuur- en landschapscamping (park) aan de Vecht, voor iedere visser een heus eldorado is, getuigt onderstaand verslag. “De Arendshorst”, met ca. 900 meter oever direct aan de Vecht….. wat mij betreft voor iedere visser……. the place to be!


 
Dit park, waar de vakantiehuisjes en de vaste stacaravans kriskras over een bosperceel verdeeld staan, kent een speelse indeling. Geen rijtjes waarbij je als bezoekers strak tegen elkaar aanzit, maar royale kavels tussen de bomen met voldoende privacy. Door de persoonlijke benadering is dit park met geen van de hierboven vermelde parken te vergelijken. Deze aanpak, waarbij de eigenaar/beheerder ondermeer in eerste instantie met de bezoeker naar de bungavan gaat (om hem hierin wegwijs te maken), is er een die je anno 2010 maar weinig meer tegenkomt. Dit verwacht je bij een kleine familiecamping, maar niet bij een vakantiepark annex camping met een oppervlakte van ca 12,5 ha. Naast een ruim bosperceel heeft De Arendshorst ook een drietal ruime grasvelden, speciaal ingericht voor de kampeerders onder ons. (Voor diegenen die er graag met het hele gezin er op uit trekken; er zijn voldoende faciliteiten om kinderen goed bezig te houden).


 
Het was het artikel in een hengelsportblad (enige tijd geleden), waarbij Steijn van Oostwaard met Sander Schipper in de Vecht was gaan vissen, waardoor mijn interesse wat betreft dit water is ontstaan. Dat het een meer dan interessant water is getuigt ook een van de laatste uitzendingen van Vis-TV, waarbij ook Ed Stoop en Marco Kraal in dit prachtstukje water aan het vissen waren (Ed Stoop viste vanaf de oever van Resort De Arendshorst). De Vecht is een zgn. regenrivier. Bij mooi en rustig weer kabbelt dit riviertje rustig door het Vechtdal. Een flinke regenbui kan de mate waarmee dit riviertje stroomt snel doen veranderen. Vissers die regelmatig aan deze rivier terug te vinden zijn, hebben mij weten te vertellen dat de stroming soms zo sterk is, dat er incidenteel zelfs met zware ankerkorven moet worden gevist. Ter informatie, de Vecht is bij Resort De Arendhorst ca. 50 meter breed. Vissend met de vaste hengel op 13 meter moet er met tuigen met een lengte van ca. 4 delen worden gevist.
 
Deze rivier, waarbij naast iedere sluis een pracht vistrap is aangelegd, staat bekend om de tijdens de paaitijd stroomopwaarts trekkende (grote) windes. Daarnaast herbergt dit water een prachtpopulatie overige witvis, roofvis en karper. Dit in combinatie met de Regge (ook zo’n mooi landelijk regenriviertje bestaande uit de Boven-, Midden- en de Beneden-Regge), dat bij Ommen in de Vecht uitmond, maakt dit water voor ons als vissers meer dan  interessant. Naast de nodige brasem (de meeste 50+, enkele 60+) hebben wij gedurende ons verblijf ook prachtwinde, voorn en prachtkolblei weten te vangen. Niet alleen de method-feeder was succesvol (met soms snoeiharde aanbeten), ook met de vaste lat wisten wij menig visje te verschalken. Onze leefnetten waren door dit alles dagelijks goed gevuld. Het feit dat wij aan het eind van de midweek ieder ruim 100 kilo vis hebben weten te vangen schijnt hier eerder regel dan uitzondering te zijn. En dan die brasem…. deze Vecht-brasems waren van het soort waar je als sportvisser veel plezier aan beleefde, ze waren echt sterk.
 

Restaurants krijgen (indien ze er voor in aanmerking komen) een keer per jaar Michelinsterren uitgereikt. Deze sterren staan voor kwaliteit. De bezoeker van een dergelijk restaurant weet aan de hand van deze sterren wat hij culinair kan verwachten. Zou ik “Ressort De Arendshorts” wat betreft hun hengelsportmogelijkheden moeten kwalificeren, zouden zij zeker een tweetal sterren verdienen. Nu zullen jullie waarschijnlijk willen weten waarom ik dit park geen drie sterren geef. Wel, daar kan ik kort over zijn. In de Nederlandse taal kent men de overtreffende trap goed, beter, best. Of dit park het beste op visgebied is? Dat kan ik niet beoordelen, er zijner immers nog veel waar ik een bezoek aan zou willen brengen. Tot die tijd, blijft De Arendshorst wat betreft mij en mijn zoon, een van de betere hengelsport vakantieparken die Nederland kent.Geïnteresseerd? Middels deze link kunnen jullie rechtstreeks naar de site van dit park.
 
Bouke Sinnige
Productreviewer Matchfishing.nlTerug

25-06-2010
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank