Veel kleine vis tijdens 6e wedstrijd Hsv Kennemerland

De zesde wedstrijd  van de zomercompetitie een dobberwedstrijd werd gevist in het Noordhollandskanaal bij Jispersluis-Neck. Van huis gaande vreesde ik het ergste qua wind maar aan het kanaal viel het erg mee, lekker achter in de rug waaide een stevig windje. Jean is verbaasd hoe weinig wind er aan het kanaal staat, ook hij vreesde het ergste toen hij vertrok. Stekken op ruime en gelijke afstand van elkaar wat wel inhield dat diverse vissers eerst wat riet opzij moesten schuiven.  Ruim 5 kwartier voorbereiding zodat er niet gehaast hoefde te worden en sommigen uitgebreid een bakkie konden doen. 

Na het startsignaal werd er flink geplompt en door een enkeling gecupt. Al snel wist Bert groot op vier deeltjes met een leuk tempo vis te vangen. Dat probeerde meer vissers maar daar was het succes puur minder. Op staart zat Jean Chagineu een ideale positie om een keer uit te halen, al dot Jean dat veel liever met de feeder. Op kop zat Gert Lute die rustig visje na visje wist te landen. Wie een stuk harder ging was William de Vries, tussen de kleine vis door lukte het William wat brasems te vinden.  Clive Hill verscholen tussen het riet was in zijn element technisch vissend wist hij menig vis te landen. Nico Schouws kon de vis niet vinden tot plots het laatste half uur de beet begon te komen maar dat was echt te laat om potten te kunnen breken. 

In vak B ving Tom Moolevliet met enige regelmaat zijn visjes, geen dikke platte maar wel aantallen. Naarmate de wedstrijd vorderde draaide de wind meer en meer naar het westen, wat het een stuk lastiger maakte om scherp te blijven vissen. Tegen het eind van de wedstrijd was de wind geheel gedraaid en flink aangetrokken. Wel zagen een aantal vissers meer en meer beet het duurde vandaag echt te lang voordat de vis wat begon te azen.  Na vier uur klonk het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad.

In vak A weet William de Vries opnieuw zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen met ruim 8 kilo. Een heel knappe prestatie. Tweede werd met dik 50 stuks en 5.200 gram Bert Groot, met kort op zijn hielen Clive Hill. In het B-vak ging de winst naar Tom Moolevliet die heel matige uitslagen afwisselt met mooie uitslagen. Tweede eindigt Jean Chagineu en de derde plaats is voor Hidde Hoekstra. We kijken terug  op een wedstrijd met vooral kleine vis, draaiende wind, af en toe een zonnetje en een sportieve onderlinge strijd. Na afloop waren er prijzen voor de eerste en een na laatste van elk vak.

 

Vak A

     

1

William de

Vries

8.120

gram

2

Bert

Groot

5.200

gram

3

Clive

Hill

5.017

gram

 

 

Vak B

     

1

Tom

Moolevliet

3.675

gram

2

Jean

Chagineu

3.397

gram

3

Hidde

Hoekstra

2986

gram

 

Tussenstanden in de A- en B-klasse na zes wedstrijden minus twee afschrijvers

IN de A-Klasse leiden Nico Schouws en Cor Martens beide met 8 punten waarbij Nico wat meer gewicht heeft. Derde staat Bert Groot. Voor Simon van der Kolk is het doek gevallen maar dat kan niet anders wanneer je niet meedoet. Ook voor Juan Cabrera ziet het er somber uit, al is het goed mogelijk dat hij het de laatste 4 wedstrijden nog recht trekt. Tom Moolevliet weet de weg omhoog te vinden net als Theo Breedijk al blijft de kans groot dat één van beide toch gaat degraderen.

   

A-Klasse

     

1

Nico

Schouws

8

Klassementspunten

61328

gram

2

Cor

Martens

8

Klassementspunten

57525

gram

3

Bert

Groot

12

Klassementspunten

29642

gram

 

In de B-klasse is het zo goed als een gelopen race, William de Vries staat met ruime voorsprong bovenaan. Op plek twee vinden we Peter Krijgsman en de derde promotieplaats is in handen van Ton van de Nieuwboer.

   

B-KLasse

     

1

William de

Vries

5

Klassementspunten

52.379

Gram

2

Peter

Krijgsman

15

Klassementspunten

32.380

Gram

3

Ton van de

Nieuwboer

17

Klassementspunten

37.102

Gram

 

Tussenstand verenigingskampioenschap na zes wedstrijden minus twee afschrijvers

Voor het verenigingskampioenschap ziet het er zeer zonnig ut voor William de vries, op afstand volgen Nico Schouws en Cor Martens.

VERENIGINSKAMPIOENSCHAP

1

William de

Vries

5

Klassementspunten

45.853

gram

2

Nico

Schouws

8

Klassementspunten

61.328

gram

3

Cor

Martens

8

Klassementspunten

52.421

gram

 

Tussenstand dobberkampioenschap

In het dobberkampioenschap leidt promovendus Tom Moolevliet met slechts twee klassementspunten. Kort daarachter staat de uitstekend vissende Clive Hill, een ware pikeur met de vaste stok. Derde staat Bert groot die steeds beter presteert met de stok. Vierde vinden we Cor Martens. Heel verrassend is de vijfde plek voor Gert Lute.

DOBBERKAMPIOENSCHAP

1

Tom

Moolevliet

2

Klassementspunten

13146

Gram

2

Clive

Hill

4

Klassementspunten

22232

Gram

3

Bert

Groot

4

Klassementspunten

12945

Gram

4

Cor

Martens

7

Klassementspunten

16739

Gram

5

Gert

Lute

7

Klassementspunten

11868

Gram

 Terug

17-07-2023
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank