Wisselende vangsten vijfde zomerwedstrijd Hsv Kennemerland

De vijfde wedstrijd van de zomercompetitie werd gevist in het Noordhollandskanaal  bij Jispersluis. Ondanks forse rietgroei lukt het de wedstrijdcommissie een mooi parcours te steken.  Loten, stek opbouwen, bakkie en na uur klinkt het startsignaal. Op staart zit Hendrik Moolevliet die tussen het zeevissen door tijd heeft gevonden een wedstrijdje mee te doen.

Vooraf vroeg hij als gekheidje tips voor deze zondag, afwachten of dat heeft geholpen.  Het leek erop dat het moeizaam ging bij Hendrik. Dat gold voor vrijwel het gehele B-vak waar vandaag  minder werd gevangen dan in het A-vak. Beetje verbazend omdat vrijwel altijd de vis vanaf Purmerend komt en de eindstekken de meeste vis op leveren.
In vak A werd er beter vis gevangen. Op de kopstek zat Toon Colonello die zijn visje goed wist te vangen. Zijn buurman Jean Chagineu zat hem op de hielen, dat was een mooie strijd. Direct na de start wist Hidde Hoekstra vrij rap een aantal mooie vissen te landen. Zijn buurman Nico Schouws was vijf slagen van de overkant af gestart. Dat is niet veel maar het leverde geen vis op. Bij het inwerpen was hij aan de overzijde gelijk twee haken kwijt, vandaar die vijf slagen. Maar na twintig minuten toch weer vijf slagen erbij en tegen de balk, dan maar wat haken verspelen.

Direct na verlenging beet en hangen en zo ging het twee en half uur door. Ttdat het tweede net te water ging toen werd het plots rustig. De kunst een paar weken terug op een zomeravond wedstrijd afgekeken van Peter Krijgsman, vulde Nico elke korf met een plukje geknipte piertjes en zelf had hij bedacht daar ook wat geknipte mais bij te doen. Het viel allemaal uitermate goed uit, al trof hij vaak een haak vol vuil en dan bleef de beet uit,.

Totaal verdwenen er nog tien haken zonder vast te zitten, een beetje wonderlijk. Door de harde wind was een flinke korf noodzakelijk om niet bij elke worp te veel af te wijken.  Ook afgekeken het gebruik kleine haak, daarop stuk dikke dendro en een dode made en dat was de basis voor succes.

Tegen het einde leek de vis wel door te schuiven naar Hidde Hoekstra maar toen was de wedstrijd bijna ten einde. Voor Sjaak Veldt was het tweede uur ingooien en halen, Sjaak droomde al van een record vangst. Het bleef bij dromen de laatste twee uur wist Sjaak nog nauwelijks beet te krijgen. 

De in de degradatiezone verkerende Theo Breedijk koos vandaag voor de stok en het B-vak waarmee hij regelmatig zijn visje wist te vangen. Dat zelfde gold voor Juan Cabrera. William de  Vries liet vandaag zien erg goed te kunnen vissen en een aanwinst te zijn voor onze wedstrijdgroep. Samen met Ton van de Nieuwboer werd gestreden om de vakwinst in het B-vak. Na vier uur gaan beide weegploegen op pad.

In het A-vak blijkt Nico Schouws zowel zijn vak als de wedstrijd te hebben gewonnen met ruim 20 kilo. Voor Nico zelf een verrassing, hij dacht dat iedereen lekker zat te vangen, door het hoge riet zag je verder niets. Doordat hij aan het werk moest,  werd zijn vangst als eerste gewogen zodat hij weg kon, niet wetende dat het genoeg zou zijn voor de dagoverwinning. Op afstand werd Peter Krijgsman met bijna 14 kilo tweede. De derde plek was voor Sjaak Veldt.

In vak B ging de winst opnieuw naar William de Vries die meer dan uitstekend debuteert bij onze vereniging.  Kort daarachter met slechts onsje minder eindigde Ton van de Nieuwboer. De derde plek ging naar Theo Breedijk  die dit jaar niet afwacht tot de laatste wedstrijden om degradatie te voorkomen.  Na afloop waren er prijzen voor de eerste en een na laatste van elk vak. We kijken terug op een winderige wedstrijd, goed temperatuurtje, wisselende vangsten en een prima sfeer.

 

Vak A

     

1

Nico

Schouws

23.236

gram

2

Peter

Krijgsman

13.343

gram

3

Hidde

Hoekstra

9870

gram

 

 

Vak B

     

1

William de

Vries

6.523

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

6.438

gram

3

Theo

Breedijk

5.849

gram

 

Na vijf wedstrijden vormen de klassementen zich meer en meer. In de A-Klasse heeft Nico Schouws de koppositie overgenomen van Cor Martens met  zelfde aantal punten maar net iets meer gewicht. Keurig derde staat  Sjaak Veldt met 9 punten net als Hidde Hoekstra maar Sjaak heeft net iets meer gewicht.

In de B-klasse gaat Willieam de Vries triomfantelijk aan kop met slechts 4 punten. Op ruime afstand gevolgd door Hendrik Delbrugge en Peter Krijgsman met beide 10 punten.

We zijn echter net halverwege en er kan nog heel veel gebeuren over een wedstrijdje of drie weten we beter hoe de vlag er voor hangt.

Van Gerard Ooost ontvangen we het slechte nieuws dat door zijn ziekte competitie vissen er voorlopig niet in zit. Wij wensen Gerard heel veel sterkte de komende tijd deze rot ziekte te overwinnen. We leven allemaal erg met Gerard mee en hopen hem zodra het lukt weer te mogen verwelkomen.

Tussentand A-klasse na 4 wedstrijden minus 2 slechtste resultaten

1

Nico

Schouws

4

Klassementpunten

52991

gram

2

Cor

Martens

5

Klassementpunten

45911

gram

3

Sjaak

Veldt

9

Klassementpunten

34185

gram

 

Tussentand B-klasse na 4 wedstrijden minus 2 slechtste resultaten

1

William de

Vries

4

Klassementspunten

44.259

Gram

2

Hendrik

Delbrugge

10

Klassementspunten

29.404

Gram

3

Peter

Krijgsman

10

Klassementspunten

29.315

Gram

 

Voor het verenigingskampioenschap staat William de Vries fier aan kop met 4 klassementspunten gevolgd door Nico Schouws en Cor Martens met een puntje meer.  Ook Sjaak Veldt en Ton van de Nieuwboer volgen goed, datzelfde geldt voor Peter Krijgsman en Bert Groot. Zo dicht op elkaar kan de stand wedstrijd na wedstrijd wijzigen dat maakt het een mooie competitie. Over twee weken gaan we het weer proberen bij een dobberwedstrijd.

Tussentand Verenigingskampioenschap na 4 wedstrijden minus 2 slechtste resultaten

1

William de

Vries

4

Klassementspunten

37.733

gram

2

Nico

Schouws

5

Klassementspunten

52.991

gram

3

Cor

Martens

5

Klassementspunten

45.911

gram

4

Sjaak

Veldt

8

Klassementspunten

34.185

gram

5

Ton van de

Nieuwboer

8

Klassementspunten

33.209

gram

 Terug

04-07-2023
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank