Winst voor het duo Post Vercammen.

Zaterdag 1 juli stond er weer een koppel aan de Arkervaart op het programma. Nu staat dit water al jaren bekend als grillig en vaak moeilijk bevisbaar water. Je moet van goeden huize komen om hier een wedstrijd in je voordeel te kunnen beslissen. Dat dit afgelopen zaterdag maar weer eens bevestigd werd blijkt wel uit het eindklassement.Onder soms beroerde weersomstandigheden, veel regen en een soms dwars over het kanaal dwarrelen wind, konden de 22 deelnemende koppels aan de slag. Secuur vissen, castertje aan haakje 20 met onderlijntje 0,08, was het zaak om de eerst maar eens de vis naar je voerplek te  lokken”. Het vangen van de vis kwam dan later wel.

Maak je de verkeerde keuze dan ben je aan de beurt en kun je vissen wat je wilt, het blijft dan bij wat voorntjes, veel grondels en af en toe een baarsje. Dit zie je dan ook terug in het klassement. Toch zijn er altijd mannen die er op een of andere reden wel in slagen om die brasem te vangen. Denk nu niet dat de mannen die op kop en staart geloot hadden de brasems even naar binnen konden trekken. Het waren de oude, gelouterde rotten die, vissend midden in het vak even aan de rest lieten zien hoe het moest.Zo werd de A-sector op stek A8 gewonnen door het duo Joop Jansen en Theo Pelgrim. Met ruim 7 kilo vis bleven zij de rest van deze sector voor. In de B-sector was het verschil nog groter met de rest. Vissend vanaf stek 26 lieten Ton Post en Luc Vercammen de concurrenten naar adem happen. Met ruim 12 kilo lieten zij de rest van de sector in vertwijfeling achter.


Als jij nu ook eens een dagje de grote vis van de kleine wil zien te scheiden, dan heb je geluk. Er staan dit jaar nog een paar open wedstrijden aan de Arkervaart op de kalender van HSV Hoop op Geluk. Surf voor meer info maar even naar https://hoopopgeluk.nl en schrijf je in.Terug

02-07-2023
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
http://www.fishcresta.eu
blank