Sterke overwinning Hendrikje Sikma

De derde avondwedstrijd van HSV Kennemerland werd gevist in het Noordhollandskanaal te Alkmaar. Dit is het stuk achter GP-Groot waar de weg nu doodlopend is geworden met het grote voordeel geen verkeer meer achter ons. De steknummers stonden vandaag als aardigheidje op een doos After Eight zodat je wat te snoepen had als de vis het niet zou doen. Iets over half zes al geloot zodat ieder ruim de tijd had zijn stek op orde te maken.

 

Om half zeven gaan we van start en opnieuw zijn er diverse vaste stokken klaar gemaakt ondanks een stevig windje dwars door het kanaal. De verlenging van de wedstrijd duur heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Al snel na aanvang worden zowel met de stok als de feeder de eerste vissen gevangen. Op de staarstek zit peter krijgsman die van te voren aangaf dat het geen beste stek was. Toch lukt het hem vrij rap de nul weg te werken.

Middenin het parcours zat Hendrikje Sikma die gelijk lekker zat te vangen aan de overzijde en dit de gehele wedstrijd bleef doen. Op kop zat Dolf Rijs naar eigen zeggen echt te knoeien. Je hebt wel van die dagen dat alles misgaat gaf Dolf aan en vandaag was zo’n dag voor hem. Naast hem was Gerard Vosse prima op dreef vis na vis werd keurig geland. Over het hele parcours wisten de deelnemers vis te vangen de een wat meer dan de ander. Maar na twee uur vissen kwam een flinke zandboot langs en toen was het voor velen over.De vissers welke aan de overzijde hun geluk beproefde wisten nog wel vis te vangen maar stokvissers en korte feederaars vielen bijna compleet stil. Na drie uur gaat de weegploeg op pad. Omdat Nico Schouws het alleen moet doen krijgt hij assistentie van Jean Chagineu, dank daarvoor. Ook meerder andere vissers helpen met nummers ophalen etc. zodat we het toch met elkaar fixen.

In vak A zat vandaag de overall winnares in de persoon van Hendrikje Sikma. Midden in het parcours weet zij dik 12 kilo vis te vangen waarmee ze iedereen ruim de baas is. Keurig tweede eindigt Gerard Vosse, die de smaak te pakken begint te krijgen. En ondanks alle pech eindigt Dolf toch derde.

In vak B gaat de vakwinst met ruim 8 kilo naar Peter Krijgsman. Tweede eindigt Nico Schouw s en Daan van der Venne met zijn kant stok ligt beslag op de derde plek. Na afloop waren er prijzen voor de vak winnaars en de een na laatste per vak. We kijken terug op een koude derde wedstrijd, wisselende vangsten en een goede sfeer, volgende week nieuwe kansen.


Vak A

1. Hendrikje Sikma      12.190 gram
2. Gerard Vosse  7.860 gram
3. Dolf Rijs                   6.321 gram


Vak B

1. Peter Krijgsman       8.840 gram
2. Nico Schouws 7.370 gram
3. Daan van der Venne 4.064 gramTussenstand Zomeravondcompetitie 2023

Na drie wedstrijden begint het klassement zich te vormen. .De trotse koploopster is Hendrikje Sikma, met slechts twee punten gaat zij fier aan kop. Met een puntje meer volgen Peter krijgsman en t Nico Schouws.

Tussenstand Zomeravondcompetitie 2023 (1 afschrijver0

1. Hendrikje Sikma      2 Klassementspunten 22.688 gram
2. Peter Krijgsman       3  Klassementspunten 16.368 gram
3. Nico Schouws 3 klassementspunten 1 5.096 gram

 Terug

02-06-2023
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank