Henk Roskam wint VNK Cup 2023

Op Hemelvaart werd de VNK cup gehouden aan het Noord Hollands kanaal. Vorig jaar was deze wedstrijd al binnen een week vol geboekt, waardoor er een wachtlijst ontstond. Dit jaar was er veel minder belangstelling voor deze wedstrijd. Er kwamen deze editie 22 deelnemers daadwerkelijk aan de waterkant opdagen. Maar het waren niet de geringste deelnemers. Oud wereld kampioenen, voormaling NK winnaars en andere grootheden deden dit keer mee. Kortom een sterk deelnemersveld.

Het was even afwachten hoe de leden van VNK tegen al deze vis giganten konden opboksen. De loting werd gedaan en twee fortuinlijke VNK leden kwamen op kop en staart te zitten. Zo op het oog een gunstige loting, maar dan moet de vis wel meewerken. Jan Dirks verzorgde de loting voor organisatoren Ronald Nannings en Sjaak Laan, en al enige tijd klaagde Jan over zijn slechte lotingshand.


Ook dit keer was het geen uitzondering, Jan, Ronald en Sjaak mochten plaats nemen in het midden van het parcours. Helaas waren er ook door twee niet afgezegde afwezigen twee slaapstekken ontstaan. Een slechte zaak, hierdoor benadeel je de andere deelnemers.

Na het fluitsignaal gingen de korven en voerbollen het water in. Het bleek een redelijk grillige visserij. De kampioen van vorig jaar John Vallen kwam totaal niet in zijn ritme. Oud wereld kampioen Henk Roskam had het echter prima naar zijn zin. Ronald Nannings en Willem v.d. Helm vochten een verbeten vis duel uit. Ronald trok echter aan het langste eind door een paar mooie brasems te landen.

Dave Martens kwam met zijn maat Dirk Visser uit Friesland. Dirk wist een paar mooie exemplaren te landen, maar Dave kon ze ook totaal niet aan de praat krijgen. Peter Krijgsman ving een mega brasem van bijna 3 kilo. Sjaak Laan kon ook de vis aan de vaste stok niet aan de praat krijgen en moest uit nood gaan feederen. Gerard Oltmans zat als een vorst heerlijk te vissen, zo nu en dan een brasem landen en dan weer opnieuw inwerpen.

Dit deed met grote precisie en kunde zodat het gewicht al snel boven de 10 kwam. Gerard zou hoge ogen gaan gooien zijn sector. Ook Juan Cabrera en Huib Bergman deden het prima, zij wisten nog wel vis in het net te krijgen. Na vijf uur klonk het eindsignaal en werd er gewogen. Henk Roskam won deze VNK cup met grote overmacht. Gerard Oltmans werd keurig tweede en Ronald Nannings wist nog mooi derde te worden.  

Kortom, dit keer weer een geslaagde editie van de VNK cup,  ook weer qua vangsten met VNK leden in de top 3, felicitaties aan de winnaars en dank aan de sportieve deelnemers. Volgend jaar wordt wederom de VNK cup op Hemelvaart gehouden, houdt fb wedstrijdvissen, de VNK website en de hengelaar goed in de gaten.  

Hieronder de sector uitslagen.


 

 

 

 

 

 Terug

20-05-2023
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank