Topvangsten 1e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Zondag  13 november  werd  de eerste wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv Kennemerland in het kanaal Alkmaar –Kolhorn. Na loting kon ieder beginnen met opbouwen, er was een mooi parcours gestoken door de wedstrijdcommissie. De omstandigheden waren verre van winters, een heerlijk zonnetje, windje in de rug en een mooi stroompje.  Om 9 uur het startsignaal en door de meeste werd er direct vis gevangen.

Het waren het eerste half uur vooral voorns die zich lieten zien, maar dat wisselde nadat half uurtje bij vellen in brasems. Op kop schoot Theo Breedijk uit de startblokken zeker van plan zijn kopstek te verzilveren. Zijn buurman Peter Krijgsman deed het rustiger qua aantallen maar wat hij ving was mooi aan de maat. Op staart wist Ton van de Nieuwboer direct een mooi tempo te vinden, voorn na voorn werd geland. Tot een forse snoek een voorn wist te verschalken daarna moest Ton zoeken om ze terug te vinden. In het midden van het parcours was Tom Moolevliet uitstekend in vorm platte na platte verdween in het leefnet, zeker het laatste uur was het bingo. Prachtig om te zien dat zowel de vissers als de vis er zin in hadden, zo werd het een super vis ochtend voor velen.  

Helaas waren er ook een aantal vissers,  die ze vandaag niet konden vinden, ze haalden alles uit de kast maar voor hen was het schrapen geblazen.  Naarmate de ochtend vorderde naderde een aantal vissers de twintig kilo grens. Zowel Nico Schouws als Juan Cabrera mistte hun tweede net en moesten collega vissers benaderen. Ton van de Nieuwboer was zo attent zijn net af te staan. Dat kwam hem bijna duur te staan want het laatste uur was het slag over slag bij Ton.

Na afloop is er afgesproken dat ieder in de toekomst zelf dient te zorgen voor een tweede net en dat lenen uit de boze is. Dan wordt voorkomen dat je zo goed bent je net uit te lenen en dat je het achteraf zelf blijkt nodig te hebben. Wel mooi zo’n ochtend waar extra netten noodzakelijk zijn, want ook Tom Moolevliet had inmiddels zijn tweede net er in liggen. Na 3,5 uur vissen klonk het eindsignaal, de ochtend was omgevlogen.  De weegploegen gingen op pad en er viel zeker wat te wegen vandaag.

In vak B werd de weegploeg voor het tellen van de vis geholpen door Juan Cabrera waarvoor dank. In vak A dank aan Theo Breedijk  voor de hulp. Zoals te verwachten viel werd het A-vak gewonnen op de kopstek door Theo Breedijk met 62  stuks en 14 kilo, tweede eindigde Sjaak Veldt met 12,5 kilo en 55 stuks. Met 45 stuks en 13,5 kilo werd Clive Hill derde.  In het midden van het B-vak zat de kampioen van vandaag in de persoon van Tom Moolevliet. Met bijna 27 kilo en 36 stuks was hij een ieder ruim de baas. Op afstand werd Nico Schouws tweede met 20 kilo en 39 stuks, de derde plaats ging naar Ton van de Nieuwboer met18,5 kilo en 43 stuks. Al met al pracht vangsten op een wel heel mooie vismorgen.

Vak A

1.       Theo Breedijk                                  55 stuks               14.029 gram      202 punten

2.       Sjaak Veldt                                       55 stuks               12.527 gram      180 punten

3.       Clive Hill                                            45 stuks               13500 gram        180 punten

(Bij gelijk aantal punten telt eerst aantal vissen, is dat ook gelijk, telt gewicht voor klassement punten.)

Vak B

1.       Tom Moolevliet                              35 stuks               26.816 gram      302 punten

2.       Nico Schouws                                  39 stuks               20.613 gram      245 punten

3.       Ton van de Nieuwboer                43 stuks               18.590 gram      228 punten

 

De tweede wedstrijd van de wintercompetitie is zondag 27 novemberr. Wie nog bij ons wil aansluiten, je bent welkom. Ik zou zeggen aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit de wintercompetitie lekker mee te vissen. Er zijn twee afschrijvers dus dat je deze eerste gemist hebt is geen punt. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. Vergeet niet je uiterlijk vrijdagavond 25 november op te geven via www.mijnsportteam.com

Meer info hsvkennemerland@hotmail.comTerug

15-11-2022
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank