Op bezoek bij de Nederlandse WK ploeg Carp 2022.

Eind september wordt aan de oevers van Lake Deseda in Hongarije het Wereldkampioenschap Karpervissen georganiseerd. Aan dit Kampioenschap doet uiteraard ook een Nederlands Team mee. Tijdens dit Kampioenschap wordt Nederland vertegenwoordigd door 3 koppels. Verder bestaat de ploeg uit een reservekoppel, bankrunners, kookstaf en uiteraard een bondscoach.

In de aanloop naar de wedstrijd wordt er flink getraind door de mannen. Toen ik er lucht van kreeg dat er een trainingsweekend gepland stond aan de oevers van Rhederlag, kon ik het niet laten om eens af te reizen naar Lathum om een kijkje te gaan nemen bij de ploeg.

Het bleek al snel dat er een aantal workshops op het programma stond. Zo gaven Steven Mets en Carlo Carpels ’s middags een demonstratie werpen.  Er wordt uiteraard uitgelegd wat voor materiaal je nu nodig hebt om zo ver te kunnen gooien. Ook de techniek bij dit soort worpen is natuurlijk mega-belangrijk en dit item zit daarom ook in dit filmpje. Mij is na een dagje in elk geval wel duidelijk dat het gooien van afstanden tot 200 meter behoorlijk wat oefening vergt. De bondscoach Rob Delgijer was ook van de partij en die heb ik natuurlijk meteen maar eens gevraagd naar de kansen van het team.

Als jij nu geïnteresseerd in het vissen van karperwedstrijden, dan kan het best wel eens leuk zijn om dit filmpje te bekijken.  

 

 Terug

25-05-2022
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank