Twee winnaars tijdens Matchfishing Gold Pairs Cup 2021.

Zondag 10 oktober stond alweer de twee editie van de Matchfishing Gold Pairs Cup op het programma. Met een hoofdprijs van Euro 1000,00 en een inschrijfgeld van Euro 150,00 weet je meteen al dat er nog al wat op het spel staat. Dat dit geen koppelwedstrijd is waar je als beginnende Commercial Angler aan mee gaat doen is al vrij snel duidelijk.  Gevist ging er worden op het Snakelake van de Berenkuil in Putten. De dag begon behoorlijk mistig en met een temperatuur van rond de twee graden Celsius is het altijd maar afwachten wat de vis die dag gaat doen. Met 14 deelnemende koppels en het hele Snakelake tot je beschikking kun je natuurlijk een prachtig parkoers uitzetten. Om de drie stekken een koppel en dan kun je je concentreren op datgene wat nodig is tijdens zo’n dag: veel vis vangen.

Na de loting is er nog zo’n anderhalf uur om je materialen op te stellen en eens te bekijken wat de opties vandaag zijn. Hen je een “goede” stek geloot of moet het je op papier met een wat mindere plaats doen? Ga je voor harde pellets of wordt het een Sloppy-Paste-dag.

De ochtend begon voor de meeste deelnemers niet gemakkelijk. Het bleek bijzonder lastig te zijn om de aanwezige vis aan het azen te krijgen. Af en toe een paar visjes en dan was het weer rustig.  Als je zo’n koppel winnend wil afsluiten weet je dat je allebei flink vis moet vangen. Als een van de twee inde vis zit, dan wordt het al snel lastig. Dit scenario zag je dan ook op een flink aantal stekken. De een vangt vis, de ander moet de grootste moeite doen om een visje te vangen.  


Rond een uur of half elf breekt de zon door de mist heen en dan weet je dat het een kwestie van tijd is of de aanwezige F1’tjes beginnen te azen. Tijdens de pauze van 13.00 tot 13.30 uur zie je aan de gezichten van de meeste deelnemers dat het inderdaad een taaie visserij is. De vis heeft duidelijk last van de plotseling koude en wacht blijkbaar op het moment dat het zonnetje het wateroppervlak opwarmt.Na de pauze gaat het een stuk beter en zie je steeds meer deelnemers goed vis vangen. Als organisatie is het op zo’n uitgestrekt parkoers bijzonder lastig om tijdens de wedstrijd te zien wie nu tot de kanshebbers behoort. Als rond 16.30 uur de toeter klinkt kan er gewogen gaan worden.Met 14 koppels komt de totale vangst uit op iets meer dan 580 kilo. Geen slecht resultaat. Dat de verschillen uiteindelijk toch nog behoorlijk zijn blijkt wel uit bijgevoegde weeklijst. Het koppel met het minste gewicht strand op 21 ½ kilo. De winnaars komen uit op bijna 70 kilo. Om precies te zijn zijn er twee koppels die precies hetzelfde gewicht ter weging aan hebben geboden. Met 69600 gram zijn er dus twee winnaars bij deze editie.

Al met al kan ik spreken van een geslaagde editie. Volgend jaar komt er vast wel weer een 3de Gold Pairs Cup. Winnaars gefeliciteerd, deelnemers bedankt voor het deelnemen en de mannen van het Snakelake bedankt voor de organisatie van de dag.

Gijs Nederlof  


Terug

11-10-2021
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank