Clive Hill pakt de leiding in dobber kampioenschap.

Zondag 12 september werd de zesde wedstrijd van Hsv Kennemerland gevist een dobberwedstrijd, dat wil zeggen verplicht vissen met de dobber. Dat kan met de vaste stok, maar ook match en bolognese zijn toegestaan. De omstandigheden waren goed en plaats van handeling het Noordhollandskanaal te Purmerland. Na loting ruim een uur voorbereiding zodat je ook nog tijd hebt even met de buren te kletsen en een bakkie te doen. Dat vis hier aan de kant wordt verwacht bleek uit dat elke deelnemer een kanthengel in stelling bracht. De meeste een voorstuk van hun hengel maar sommige deelnemers beschikten over de zogeheten whippers.Om kwart over 8 het startsignaal en vrijwel direct worden de eerste vissen gevangen. Voerballen donderen op de lange afstand terwijl anderen juist kiezen voor secuur cuppen. Een enkeling voert tegen de overzijde voor de match. Op kop zit Daan van der Venne maar echt tempo maken lukt Daan niet. Dit geldt ook voor Gert Lute op de staartstek, wel vis, veel vis maar een klein slag. Dat veel vis geldt voor de meeste vissers, het is werken vandaag onder uiterst lekker weersomstandigheden. Bij zoveel vis is het de kunst de wat grotere exemplaren te verleiden dat brengt meer gewicht in de schaal.

Nico Schouws, op de staartstek in de A-klasse, wist na schakelen tussen diverse aassoorten uiteindelijk met dode maden de wat grotere vis te vinden. Door het brengen van flink wat zaden en gekiemde hennep bleef de vis lekker doorazen. Zijn buurman Bert Groot schakelde 1,5 uur voor tijd naar de lange afstand en wist daar diverse knappe brasems tot aanbijten te verleiden. Bert was gestart op 3 meter voor zijn voeten en kon daardoor veel snelheid maken, zijn buurman Nico Schouws koos voor de 4 meter en naast hem Juan Cabrera was voor de 5 meter lijn gegaan. Duidelijk was dat heel kort door Bert de hoogste snelheid werd behaald.

Op het einde van het B-vak wist Michiel Kraay wel de grotere vis te verleiden en dan ga je lekker. Waar ieder dacht dat Cor Martens op stek 2 hoge ogen zou gooien was het Clive Hill op de kopstek in de A-klasse die ging als een speer. Hetzelfde gold voor de midden in het parcours vissende Sjaak Veldt. Waar vissers in de loop van de wedstrijd het lang gingen proberen waren er ook die door gingen aan de kant. Het was nu nodig om de wedstrijd te lezen en te weten wat is een verstandige keus. Maar waar je ook ging vissen overal werd er vis gevangen, meest klein maar de echte toppers wisten de grote te verleiden.

Na vier uur klonk het eindsignaal tot teleurstelling van velen want het was een topdag. In vak A wist Clive Hill zijn kopstek in de A-klasse te verzilveren en met 5,1 kilo voldoend evoor vakwinst. Tweede eindigde kort daarachter Sjaak Veldt en de derde plek ging naar Tom Moolevliet. In vak B wist Bert Groot zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen met precies 10 kilo. Keurig tweede eindigde Michel Kraay die daardoor een sprong maakt in het klassement. De derde plek was voor Nico Schouws die daarmee zijn staartstek in de A-klasse niet wist te verzilveren. We kijken terug op een fantastische vis ochtend, qua weer, qua vangsten en qua gezelligheid.

 

Vak A

     

1

Clive

Hill

5.107

gram

2

Sjaak

Veldt

5.022

gram

3

Tom

Moolevliet

5.003

gram 

Vak B

     

1

Bert

Groot

10.000

gram

2

Michiel

Kraay

9.000

gram

3

Nico

Schouws

6.684

gram
Dobberkampioenschap 2021

Door zijn vak overwinning is het Clive Hill die de koppositie overneemt van
Een punt daarachter volgt Dolf Rijs. Terwijl weer een punt daarachter de volgende vissers ook nog kans maken om dobberkampioen te worden, te weten Michiel Kraay, Theo Breedijk, Sjaak Vledt en Hendrik Moolvliet. Het is dit zestal welk de volgende wedstrijd onderling gaan uitmaken wie zicht dobber kampioen 2021 mag noemen. Na Hendrik is Cor Martens de eerst volgende met 11 punten maar dat is te veel, uit deze zes vissers komt de kampioen. De beste papieren zijn voor Clive maar wie weet kan een van de andere heren voor een verrassing zorgen. We weten het na de negende wedstrijd.

Tussenstand Dobberkampioenschap

1

Clive

Hill

4

Kl.pnt

7759

Gram

2

Dolf

Rijs

5

Kl.pnt

8745

Gram

3

Michiel

Kraay

6

Kl.pnt

11447

Gram

4

Theo

Breedijk

6

Kl.pnt

10989

Gram

5

Sjaak

Veldt

7

Kl.pnt

7438

Gram

6

Hendrik

Moolevliet

8

Kl.pnt

8874

Gram


Tussenstanden A-klasse

In de A-klasse opnieuw een wisseling qua koppositie de eerste vier wedstrijden was Clive Hill de trotste koploper, na 5 wedstrijden werd dat Hidden Hoekstra en dit wordt nu weer afgewisseld door Nico Schouws. Veel vissers staan in de A-klasse dicht op elkaar zodat de koppositie zeker niet voor het laatst is gewisseld. Zoveel vissers zo close op elkaar is de laatste jaren niet vaak meer voor gekomen en maakt de A-klasse dit jaar extra spannend. Qua degradatie is er minder spanning vrijwel zeker is Simon van der Kolk gedegradeerd doordat hij telkens schittert door afwezigheid. Maar ook Arie van den Burg en Peter Krijgsman zien het degradatiespook naderen.

1

Nico

Schouws

6

Kl.pnt

19013

gram

2

Bert

Groot

7

Kl.pnt

24192

gram

3

Clive

Hill

7

Kl.pnt

13230

gram

Tussenstanden B-Klasse

Na de zesde wedstrijd staan er drie vissers florissant voor Dolf Rijs aan de leiding, gevolgd door Cor Martens en Michiel Kraay. Op plek 4, 5 en 6 vinden we Jean Chagineu,Bert Jansen en Hendrik Moolevliet wie weet wat deze vissers nog in petto hebben. DE beste drie uiteindelijk promoveren.

1

Dolf

Rijs

5

Kl.pnt

23729

gram

2

Cor

Martens

6

Kl.pnt

26468

gram

3

Michiel

Kraay

6

Kl.pnt

21947

gram

4

Jean

Chagineu

11

Kl.pnt

20390

gram

5

Bert

Jansen

13

Kl.pnt

15871

gram

6

Hendrik

Moolevliet

13

Kl.pnt

13248

gram


Tussenstand verenigingskampioenschap

Het is Cor Martens die opnieuw de leiding heeft gepakt voor de titel verenigingskampioen 2021. Het was Hidde die er aan heeft geroken maar vandaag een offday kende maar Hidde kennende komt die zeker terug. Van plek 2 t/m 8 is nog in de race voor het verenigingskampioenschap. Elke wedstrijd bestaat de kans op verschuivingen nu deze 8 heren zo dicht op elkaar staan.

1

Cor

Martens

5

Kl.pnt

26468

gram

2

Dolf

Rijs

6

Kl.pnt

23729

gram

3

Nico

Schouws

6

Kl.pnt

20913

gram

4

Clive

Hill

6

Kl.pnt

15685

gram

5

Hidde

Hoekstra

7

Kl.pnt

30022

gram

6

Michiel

Kraay

7

Kl.pnt

21947

gram

7

Ton van de

Nieuwboer

8

Kl.pnt

16297

gram

8

Sjaak

Veldt

8

Kl.pnt

14879

gram
 Terug

13-09-2021
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank