Morgen moet het gaan gebeuren.

Dat het afgelopen week harken voor een visje is geweest tijdens de trainingssessies van het WK-Dames is wel duidelijk. Veel kleine baarsjes en voorntjes en als je geluk had een halfwasje of een brasempje. De dikkere vis moet dit weekend toch echt van de eerste nummers aan het begin van het parkoers komen.

Ga je aanvoeren met leem of durf je het aan om wat meer voeding te brengen i.c.m. verse de vase. Cup je losse casters bij om een paar visjes te vangen of ga je vol voor die ene brasem en durf je het aan om met een sleepje van 10 cm en een piertje vol op de brasem te gaan? Keuzes, keuzes en nog eens keuzes maken, dat is waar het komende dagen over gaat.Het grootste probleem is dat er, hoewel het parkoers onder water gemaaid is, nog steeds flink wat onderwaterplanten staan. De planten zijn niet tot op de bodem gemaaid en dat betekent dat je eigenlijk constant tussen de begroeiing aan het vissen bent. Afgelopen dagen was zichtbaar dat sommige teams de vis uit de begroeiing probeerden te “lokken” door regelmatig kleine bolletjes wolkend leem met wat casters te cuppen.  Op die manier werden er dan in korte tijd 2 of 3 kleine visjes gevangen. Of dit de manier is om het WK te gaan winnen is de vraag.

Ga je dan vol op de brasem? Pff, ik ben blij dat ik die keuze niet hoef te maken. Dit gaat vooral een WK worden waar je hoge ogen gooit als je beide dagen een brasem en wat klein spul weet te vangen. Loot je tijdens de eerste dag midden in het vak dan wordt het lastig.

Wie er uiteindelijk komend weekend de beste keuzes maakt, de juiste tactiek kiest en wellicht de meeste mazzel met loten heeft, die maakt goede kans op eremetaal. Duimen maar op een goede resultaat voor de Dutch Ladies.  

Als je het WK morgen gaat bezoeken heb je in elk geval goed weer. Ik ben morgen 30 jaar getrouwd en dat gaat gevierd worden. Nu maar hopen dat zondagochtend het bierniveau al weer weggezakt is zodat ik ook een kijkje kan gaan nemen tijdens het WK.Terug

20-08-2021
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank