Op bezoek bij: De Snoek in Kinrooij(B)

Nederland staat vol met gespecialiseerde hengelsportzaken. Ook België kent er een flink aantal winkels waar het, zowel voor de Belgische als voor de Nederlandse sportvisser, goed toeven is. Wij zijn eens gaan op bezoek gegaan bij De Snoek in Kinrooij. Kortom, auto in, GPS installeren en rijden maar. Op naar Kinrooij.


 
Vanuit Almere is het toch een aardig eindje sturen. Door de Nederlandse files heen dan maar en bij Weert de snelweg af. Op naar de Belgische grens. Kinrooij is een typisch Belgisch plaatsje zoals er zo velen zijn. Gelegen onder de rook van Maaseik en pal tegen de Maas is het eigenlijk vanuit Nederland erg makkelijk te bereiken.
 
De winkel is gelegen aan de Venlosesteeweg 34 en eigenlijk niet te missen. Mijn auto parkeer ik recht voor de deur. Altijd erg prettig. De gevel ziet er uitnodigend uit. Je ziet in één oogopslag dat het een hengelsportzaak betreft. Open de deur en naar binnen. Het eerste dat mij opvalt, is dat de winkel ruim is opgezet en dat het er goed opgeruimd uitziet. Nog sterker, je kunt er van de vloer eten zo schoon is de zaak. Dan zie ik wel eens anders. De koffie staat al gereed en ik loop zowaar tegen de ver de vase specialist van België, Enzo, aan.
Wie kent hem niet. Niet alleen is Enzo een wedstrijdvisser die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend maar ook nog eens een specialist als het gaat over het vissen met ver de vase. Laatste keer dat ik hem tegen het lijf liep was bij het WK in Almere.   


 
De eerste bak koffie wordt al snel vervangen door een tweede. Al pratend kan ik wel merken dat er in België veel meer met muggenlarven wordt gevist dan in Nederland. Na een kwartiertje raak ik langzamerhand de weg kwijt. De heren van de Snoek weten zeer goed waar ze over praten en ik krijg al snel in de gaten dat mijn kennis over het gebruik van ver behoorlijk achterblijft. In een half uurtje leer ik meer dan ik in tien jaar hierover heb opgepikt.
 
Mijn stelling dat het personeel bepaalt hoe goed het loopt met zo’n winkel gaat ook hier maar weer op. Veel vakkennis, veel ervaring en niet te beroerd om kennis te delen en je hebt al snel een schitterende hengelsportzaak waar de klanten van heinde en ver op af komen. Ook in dit geval is dit weer zo. Soms zou ik willen dat er meer van dit soort winkels in Nederland zouden zijn.
 

Na de koffie begint de rondleiding. Zoals ik eerder al aangaf is de winkel ruim en overzichtelijk opgezet. Zowel voor de fanatieke witvisser als voor de roof- en karpervisser is het assortiment zeer ruim aanwezig. Er is weinig wat ik er niet aantref. Complete range van vaste stokken mag, zeker in België, niet ontbreken. Een compleet rek met stokken van uiteenlopende producenten geeft je de keus die je als geïnteresseerde sportvisser nodig hebt. Zo kun je onderling de materialen vergelijken. Ook het prijsniveau valt mij niet tegen. De artikelen zijn zeer concurrerend geprijsd. Toch iets waar de Nederlander al snel naar kijkt nietwaar.Er is een groot assortiment lokvoer aanwezig Bij twijfel gewoon even vragen en je wordt meteen professioneel geholpen bij het bepalen van de keuze. Ook nu valt mij weer op dat er veel kennis bij het personeel aanwezig is. Zeer veel zaken die ter tafel komen zijn voor mij volstrekt nieuw. We lopen de winkel verder door. Dobbersassortiment is goed gesorteerd, additievenkast ziet er compleet uit. Groot assortiment klein materiaal is aanwezig. En last but not least kun je ook nog perfect terecht voor je darts- en biljartmaterialen. Jazeker. Zomers vissen en ’s winters biljarten. Lijkt mij geen gekke combinatie. In Nederland kom je wel meer winkels tegen waar ze hengelsport hebben gecombineerd met darts. Biljarten ben ik wat minder tegengekomen bij Nederlandse hengelsportzaken. Lijkt mij geen verkeerd idee.   Al rondlopend in de winkel ben ik er wel uit. Het is even rijden maar het is zeker geen slechte keus geweest om eens naar België te gaan en eens binnen te stappen bij De Snoek We nemen nog een bak koffie, praten nog wat na en na een hartelijk afscheid stap ik weer in de auto.


 
Voor diegene die er zelf eens willen gaan kijken even wat gegevens op een rij:
 
De Snoek is gevestigd aan de Venlosesteenweg 34, 3640 Kinrooij.
Openingstijden: ma-vrij 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uur; za van 09.00 tot 16.00.
De winkel op is op dinsdag en zondag gesloten.

Telefoon:

Vanuit Nederland 003289564314
Vanuit Belgie: 089564314

Gijs NederlofTerug

02-05-2010
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank