Zomerse omstandigheden tijdens Zomercompetitie Hsv Kennemerland.

De derde wedstrijd van de Zomercompetitie werd gevist in het Noordhollandskanaal te Westgraftdijk. En derde wedstrijd betekent verplicht dobbervissen, met stok, bolognese of match, voor sommige een hele opgaaf omdat zij vrijwel altijd met de feeder vissen.  Na een uurtje voorbereiden klonk het startsignaal.  De meeste vissers hebben enkel gekozen voor de stok een enkeling heeft ook de match gepakt.  Vrijwel over het hele parcours wordt direct al vis gevangen klein van slag.  Maar naarmate de ochtend vordert wordt het wel moeilijker en dien je alles uit de kast te halen om vis en vooral grotere vis te vangen. Wie geen enkele moeite hoeft te doen is Clive Hill op de staartstek. Deze buitenkans laat Clive zich niet ontgaan en brasem na brasem wordt zorgvuldig geland.

Op kop weet Raymond van der Meer vandaag de vis wel te vinden. Wie dat nog veel beter doet is zij buurman Juan Cabrera gestart met kleine vis worden ze steeds groter.  Zijn buurman Hidde Hoestra laat eerst een karper zijn elastiek eruit trekken en later ook nog een brasem die er met het elastiek uit een volgende top vandoor gaat. Met het verlies van een tweetal mooie timm;s dobbers als resultaat, die ook nog langdurig aan de overzijde van het kanaal heen en weer blijven dobberen. 

In het midden weet Nico Schouws eerst kleien maar later grote vis te vangen met enkel een super grote dendro aan de haak. Veelvuldig voeren van maïs werkt vandaag stukken beter dan casters. Na brengen van casters stopt de beet maar na voeren van geknipte maïs raakt de vis leuk op drift. In vak B zit Simon van der Kolk net als de eerste twee wedstrijden weer lekker te vangen, klein maar wel aantallen.  Het is werkelijk een prachtige dag vandaag met een heerlijk zonnetje, licht stroompje alleen jammer dat de vis slechts plaatselijk mee werkt. 

Na vier uur vissen gaan de weegploegen op pad, In vak A weet Nico Schouws met twaalf kilo zijn vak te winnen, keurig tweede eindigt Juan Cabrera met bijna 11 kilo. De derde plaats gaat ondanks zijn elastieke pech vandaag naar Hidde Hoekstra. In vak B verzilverd Clive Hill zijn staartnummer met wedstrijd- en vakwinst met bijna 18 kilo is hij iedereen dik de baas. Op ruime afstand eindigt zijn buurman Alfred van Wersch als tweede en de derde plaats gaat naar Simon van der Kolk.

Vak A

1

Nico

Schouws

12.161

gram

2

Juan

Cabrera

10.391

gram

3

Hidde

Hoekstra

7.300

gram

 

Vak  B

1

Clive

Hill

17.800

gram

2

Alfred van

Wersch

5.761

gram

3

Simon vd

Kolk

5.071

gram

 

Na drie wedstrijden begint het klassement zich te vormen in de A-Klasse gaat Simon van der Kolk aan de leiding, gevolgd door Nico Schouws op twee en als derde Peter Krijgsman.  In de B-Klasse gaat zonder afschrijvers Hidde Hoestra aan de leiding gevolg door Juan Cabrera, bij toepassing van een afschrijver blijft Hidde Hoestra de koploper. Tweede staat dan Jean Chagineu en derde Juan Cabrera.

Tussenstand A-Klasse minus één afschrijver

1

Simon vd

Kolk

3

Kl.pnt

13500

gram

2

Nico

Schouws

4

Kl.pnt

18940

gram

3

Peter

Krijgsman

4

Kl.pnt

15280

gram

 

Tussenstand B-Klasse minus één afschrijver

1

Hidde

Hoekstra

6

Kl.pnt

20000

gram

2

Jean

Chagineu

7

Kl.pnt

7210

gram

3

Juan

Cabrera

8

Kl.pnt

14778

gram

 

 Terug

14-07-2020
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank