Goede weersomstandigheden tijdens winterwedstrijd HSV Kennemerland

Gisteren gingen de leden van HSV Kennemerland richting het brede deel bij West-Graftdijk om de eerste wedstrijd te starten in het Noordhollands Kanaal.  Starten met uitzetten van het parcours waarbij we trachten alle deelnemers in het brede deel te krijgen en toch op ruime afstand van elkaar. Dit jaar geen inleggeld sat voldoet de vereniging, loten en ruim de tijd alles netjes op te bouwen.


Na het startsignaal zie je in verhouding veel vissers die geheel voor de feeder hebben gekozen. Het is Tom Moolevliet op de kopplek die al vrij snel de eerste in het netje heeft. Maar dat geldt lang niet voor alle deelnemers velen moeten vandaag lang wachten op de eerste beet. Het is vandaag echt prachtig weer, alleen jammer dat de temperatuur net voor aanvang onder nul dook. Voor het overige een vlak water, feitelijk ideaal voor de stok. Op staart weet Dolf Rijs ook snel de nul weg te vissen. Hetzelfde geldt voor Sjaak Veldt die in het midden van het parcours laat zien het wintervissen te beheersen. Het is vandaag een technische visserij zeer minuscule beetjes op de feeder die wel wat kunde van de visser vereisen om die te verzilveren.

Als een van de weinigen weten Dolf en Tom zowel met de feeder en met de stok de vis tot aanbijten te verleiden. Vooral tegen het eind van de wedstrijd zorgt de stok voor het verschil. Andre van Pel weet pas heel laat de vis te vinden en vangt er vrij snel vier achter elkaar. Helaas komt dan de stoomboot van Sinterklaas langs precies over zijn stek waarna de vis verdwenen is. Ditzelfde geldt voor enkel andere vissers die vissen op de hoogte waarop de stoomboot door het kanaal denderde. Juan Cabrera en Toon Colonello zijn het de laatset weken een beetje kwijt maar dat overkomt ons allemaal vroeg of laat. Wellicht is er bij Juan een causaal verband dat hij weer de ploegendienst is ingegaan en weer zijn draai moet vinden.

Waar diverse vissers starten met een poolpak bleek dat al snel te warm en verdween het pak achter de visser. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal van een werkelijk heerlijke visochtend. De veegploeg gaat op pad. In vak A is het Tom Moolevliet die zijn kopplaats weet te verzilveren met 13 stuks en bijna 3,5 kilo. Op afstand wordt Nico Schouws tweede en Sjaak Veldt derde. In het ander vak laat Dolf Rijs zijn winteraspiraties zien met 13 stuks en 4,5 kilo weet hij de wedstrijd en het B-vak te winnen. Keurig tweede eindigt Arie van den Burg. De derde pek gaat naar Clive Hill die laat zien ook in moeilijke omstandigheden zijn visje te kunnen vangen.

We kijken terug op een visochtend fris gestart en eindigend met een heerlijk zonnetje. In de ochtend werd zelfs het gras wit van de rijp. Wisselende vangsten, een mooie strijd, gezelligheid kortom een ochtendje genieten aan de waterkant. Want hard lopers zijn doodlopers, eerste gewin is kattengespin ofwel degene die vandaag wat minder vingen komen nog wel. Of moet je juist denken de eerste klap is een daalder waard, een goed begin is het halve werk. We gaan het zien in de loop van de competitie.  Over twee weken gaan we het opnieuw proberen, dan in de Zaan te Wormerveer. Denk je dat lijkt mij wel wat meevissen in de winter, meld je aan via hsvkennemerland@hotmail.com

Uitslag 1e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Vak A

               

1

Tom

Moolvliet

13

stuks

3.420

gram

47

punten

2

Nico

Schouws

 6

stuks

2.318

gram

29

punten

3

Sjaak

Veldt

10

stuks

1.130

gram

21

punten

                 
                 
                 
                 

Vak B

               

1

Dolf

Rijs

13

stuks

4.595

gram

58

punten

2

Arie van den

Burg

7

stuks

3.376

gram

40

punten

3

Clive

Hill

5

stuks

960

gram

14

punten

 Terug

18-11-2019
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank