HSV Kennemerland wint Nederlands kampioenschap Clubs

Zaterdag 26 oktober is de finale voor het Nederlands kampioenschap clubs vervist in de Lage vaart te Almere. Uit iedere federatie Mochten de twee beste verenigingen die zich hadden geplaatst voor de finale door aan voorselectie wedstrijden deel te nemen. In de finale gingen 181 deelnemers verdeeld over 13 verenigingen met elkaar de strijd aan.Door onze vereniging was er de voorgaande weken door diverse vissers individueel en gezamenlijk getraind om onze strategie te bepalen voor de finale. Er was een plan van aanpak uit voortgekomen welk volgens ons tot succes zou kunnen leiden. Zaterdagmorgen werden we verwelkomd Partycentrum The Lake in Almere.  Na een korte, duidelijk en heldere openingsspeech konden de steknummers worden opgehaald en verdeeld over de korpsleden. Op naar het water en starten met de voorbereiding. Hier ging alles niet even soepel diverse stekken waren ondanks dat op veel plekken het riet was gemaaid moeilijk of nauwelijks toegankelijk. Deze problemen werden keurig opgelost waarna om tien voor 11 het startsignaal klonk.

De omstandigheden waren verre van ideaal met de een stevige wind dwars op het kanaal die in de loop van de middag flink aantrok. Vooraf was duidelijk dat het een uiterst moeizame visserij zou worden. Stekken op net 13 meter was vroeger gebruikelijk maar nu verre van deze tijd. Een beetje parcours voor zo’n grote wedstrijd dient om te komen tot mooie resultaten minimaal te zijn gestoken op 25 meter maar liefst meer. Dat maakt keuzes voor wateren lastig maar geeft wel een eerlijke visserij. We moesten het vandaag doen met dit parcours en een ieder deed zijn uiterste best. Het was een kwestie van uiterst geconcentreerd vissen en de schaarse beet die je kreeg verzilveren.Eerste doel van ons korps was vijf vissers van de nul en daarna volop richten op die grote brasems die daar zwemmen. Door gebruik te maken van app en telefoon hielden vissers elkaar op de hoogte en verkregen zo tips om toch van de nul af te komen. In vak A was het zeuren en bestond de vangst vooral uit baars op twee brasems na. Vak B was al niet veel beter het kopnummer werd keurig verzilverd maar verder was het echt zeuren. Vak C en D eveneens enkele brasems maar vooral veel baars en veel nullen. Vak E was een vak met veel riet en moeilijk bevisbare stekken. Toch kwam uit dit vak E, op stek E 31 de dagwinnaar Johan van Veen met bijna 10 kilo. Over het geheel gezien waren het zwaar teleurstellende vangsten en een groot percentage van de deelnemers met niets.

Na afloop retour naar het partycentrum voor een kleine maaltijd en dat bleek waar het was goed dat er geen ramen open stonden anders was het prupje van je bord gewaaid. Na vulling van onze holle kies kwam er een epistel van de secretaris van Sportvisserij Midwest over breedtesport en wat niet meer, het kon de aanwezigen in de zaal totaal niet boeien. Ze eindigde met nu over naar de prijsuitreiking waar op opgelucht luid werd geapplaudisseerd. Dat is toch waar we voor komen. Het was een uiterst moeizame wedstrijd waarbij het aankwam op wedstrijd tactiek, goede samenwerking en een juiste uitvoering. Alleen op die manier kon de perfecte teamprestatie worden behaald. Dit plan is het best geslaagd voor de Hsv Kennemerland uit Beverwijk die beslag wist te leggen op de eerste plaats. Keurig tweede werd Hsv De Blankvoorn uit Groningen en de derde plaatst, ging naar Hsv Sikkes uit Sassenheim.

Ons dank gaat uit naar de parcoursbouwers, die 13 meter wordt hun ook maar opgedragen, de controleurs, de wegers en al de andere vrijwilligers die dit evenement tot een succes hebben gemaakt. Want zonder deze vrijwilligers geen wedstrijden, nogmaals chapeau.

 

Het korps van Hsv Kennemerland bestond uit vissers uit Beverwijk, Heemskerk, Limmen, Akersloot , Heerhugowaard, Amstelveen en Uitgeest. Zij mogen zich een jaar lang de beste vereniging van Nederland noemen. Hsv Kennemerland is een gezellige, sportieve vereniging waar succes met elkaar worden gedeeld om gezamenlijk te komen tot betere visprestaties. Trekt dit je aan, doe dan komende wedstrijden met ons mee.

Aankomende zondag 3 november vissen we de tweede najaarswedstriijd waarbij je alvast sfeer kan proeven. Aansluitend  vissen we de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit deze tweede najaarswedstrijd en de winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2020 mag je de rest van 2019 gratis met ons meedoen.

Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com

 Terug

27-10-2019
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank