Redelijke vangsten bij de Jan Beentjeswedstrijd Hsv Kennemerland


Afgelopen zondag heeft Hsv Kennemerland in het Noordhollandskanaal Te Oostgraftdijk onder sterk wisselende weersomstandigheden de Jan Beentjeswedstrijd gevist. De Jan Beentjeswedstrijd is een wedstrijd welk wordt gevist tussen de zomer- en de wintercompetitie. Er wordt gevist op aantal en gewicht. Er waren dit jaar geen kosten aan verbonden, geheel gesponsord door de vereniging. Op een tablet Toblerone stond vandaag het steknummer. Helaas ontbraken een aantal leden door verplichtingen elders en een deelnemer ontbrak helaas ondanks zijn tijdige opgave. Loten en op naar de stek, die op rum 40 meter uit elkaar staan. Na de loting, rustig alles klaar zetten en tijd voor een kop koffie. Er staat een stevig windje en de temperatuur is flink lager dan we gewend zijn de laatste tijd. Licht stroompje, nu hopen dat de vis gaat meewerken.

Gelijk na het aanvangsignaal wordt er door een enkeling al een visje gevangen, een goed teken. Denk dat na her eerste uur elke visser al een of meer vissen in het netje heeft. Storm lopen doet het echter niet, het is schrapen en alles uit de kast halen om de vis tot aanbijten te verleiden. Op kop zit Andre van Pel onze oudste deelnemer secuur visssend met de stok. Zijn oude stok vandaag nog want Andre heeft afgelopen zaterdag geïnvesteerd in een mooie Colmic. Zijn buren Bert Groot en Bert Jansen proberen van alles maar krijgen de vis niet aan de praat. Wie dat wel lukt is Ton van de Nieuwboer met een lichte picker weet hij de minuscule beten om te zetten in vis.

In het B-vak zit Gert Lute op de staart van het parcours. Snel weet Gert met de stok een vis te vangen maar daarna schakelt hij naar de feeder. Terugschakelen doet Gert niet meer, daarmee is het zeker dat hij niet het maximale gaat halen uit zijn buitenstek. Het is Tom Moolevliet in het midden van het parcours die pas om 10 uur na ruim anderhalf uur begint met vangen. Tom heeft een mooi tempo en besluit om 11 uur er een net bij te zetten, helaas voor hem was de pret toen afgelopen. Nico Schouws weet het eerste uur slechts een vis te vangen, daarna begint het langzaam te lopen. Maar ook bij Nico is het laatste uur een drama geen beet meer te krijgen.

Geheel anders loopt het bij Juan Cabrera om 10 over 11 pas 3 vissen maar het laatste uur weet hij dat aantal meer dan te verdubbelen. Het is duidelijk voor Juan was de wedstrijd vandaag te kort. Arie van der Burg mochten we vandaag weer verwelkomen maar met de feeder kon Harrij vandaag geen potten breken. Mandy Schouws was na haar Antwerpse periode weer van de partij. Door de harde wind koos Mandy voor haar zware hengel, echt lukken wilde het helaas vandaag niet. Ook nieuw aan het front Clive Hill. Ondakns dat niet alles lekker liep was Clive een geducht tegenstander waar we rekening mee moeten houden. Het laaste uur begint het te motteren, rag fijne regen waar je toch lekker nat van wordt. Gelukkig blijft het slechte weer welk werd voorspeld uit. Tussendoor kwam er een dame rustig zwemmend langs, iet wat we vaker zien in het kanaal. Niet zonder risico want denk niet dat elke feederaar haar heeft zien langs zwemmen. Gelukkig geen korf tegen haar hoofd en ook niet gehaakt.

Na 3,5 uur vissen bleek dat Tom Moolevliet vak B en de wedstrijd met ruime voorsprong op de rest wist te winnen. Tom wist met de vaste stok 10 kilo en 14 stuks te vangen. Ton van de Nieuwboer weet het A-vak te winnen met ruim 7,5 kilo en 13 stuks en eindigt. Over het geheel gezien waren de vangsten redelijk met uitschieters naar boven en naar beneden.

De wedstrijdcommissie had wederom gezorgd voor prachtige prijzen. Van boodschappenpakketten, schalen vol fruit en waardebonen voor ieder wat wils. Met dank aan Nico Schouws voor de keurige verzorging van de prijzentafel en Dierenrijk Van Someren uit Heemskerk voor de sponsoring. We kijken terug op een leuke visochtend, aardige vangsten, koude weersomstandigheden en heel belangrijk een prima en gezellige sfeer.

 

Einduitslag Jan Beentjeswedstrijd 2019

 

NAAM

 

VAK

Gewicht

 

Aantal

 

Punten

 

1

Tom

Moolevliet

A

9700

gram

14

stuks

111

Pnt

2

Ton van de

Nieuwboer

A

7658

gram

13

stuks

89

Pnt

3

Nico

Schouws

B

8389

gram

10

stuks

93

Pnt

4

Juan

Cabrera

B

4535

gram

7

stuks

52

Pnt

5

Clive

Hill

A

4523

gram

7

stuks

52

Pnt

6

Theo

Breedijk

A

2360

gram

7

stuks

30

Pnt

7

Sjaak

Veldt

B

4567

gram

5

stuks

50

Pnt

8

Andre van

Pel

B

764

gram

7

stuks

14

Pnt

9

Gert

Lute

A

2220

gram

3

stuks

25

Pnt

10

Bert

Jansen

B

1036

gram

2

stuks

12

Pnt

11

Arie van der

Burg

B

1820

gram

4

stuks

22

Pnt

13

Mandy

Schouws

B

595

gram

3

stuks

8

Pnt

14

Toon

Colonello

B

100

gram

2

stuks

3

Pnt

15

Raymond vd

Meer

 

Afwezig

 

 

 

 

 

 

 

De volgende wedstrijd is over twee weken, zondag 20 oktober, de start van een tweetal najaarswedstrijden. Aansluitend vissen we de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit deze najaarswedstrijden en de winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2020 mag je de rest van 2019 gratis met ons meedoen.

Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com

Terug

07-10-2019
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank