Ben jij de nieuwe lobbyist in de regio Utrecht

Heb jij veel kennis van lokale en regionale overheden? Vind je het interessant om op het gebied van welzijn en sport of op het terrein van water en groen contacten te leggen en te onderhouden met bestuurders en ambtenaren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Kun jij een bijdrage leveren om de (lokale) sportvisserij te versterken?
Nederland kent ruim 600.000 sportvissers en is daarmee op voetbal na de grootste sportbond en aangesloten bij NOC*NSF. Sportvissen draagt bij aan een gezonde samenleving en betrokkenheid bij de natuur om ons heen. De georganiseerde sportvisserij creëert in iedere gemeente voor jong en oud een laagdrempelig en gezond sport- en recreatie aanbod. Hierbij is veel aandacht voor dierenwelzijn en de natuur.

De Algemene Utrechtse Hengelsportvereniging
De Algemene Utrechtse Hengelsportvereniging (AUHV) heeft 9500 leden en is daarmee een van de grootste verenigingen in Utrecht / Houten. Het is een actieve vereniging met een stevig bestuur. De contacten met de gemeente, provincie en het waterschap vragen veel tijd van het bestuur. Daarom zijn we op zoek naar 2 vrijwillige belangenbehartigers:

Een belangenbehartiger t.a.v. sport, recreatie en welzijn
Een belangenbehartiger t.a.v viswaterbeheerFunctieomschrijving belangenbehartiger
Je bent verantwoordelijk voor de belangenbehartiging van de hengelsport bij de provincie Utrecht en de stad Utrecht. Je zorgt ervoor dat de belangen van de leden en georganiseerde sportvisserij (vooral van de AUHV maar ook van de regionale federaties en Sportvisserij Nederland) over het voetlicht komen bij overheden. Je kan snel schakelen tussen diverse onderwerpen. Op sommige dossiers ben je (in overleg met het bestuur) zelf woordvoerder en op andere dossiers zorg je dat bestuursleden en leden aan het woord komen bij relevante bestuurders en ambtenaren.

Dossiers sport, recreatie en welzijn: sportakkoord, omgevingsvisie en plan (recreatief medegebruik van de openbare ruimte), eenzaamheid onder ouderen, aanbod voor jeugd, integrale aanpak met sociaal maatschappelijk middenveld, toerisme
Dossiers viswaterbeheer: omgevingsvisie en plan, visstand, vismigratie, kaderrichtlijn water, oevers, watermanagement, droogte, handhaving en controle.


Taakomschrijving belangenbehartiger
Als belangenbehartiger zorg je ervoor dat de hengelsport zichtbaar is en dat de juiste verbindingen worden gelegd naar relevante bestuurders en ambtenaren. Je onderhoudt contacten met gemeenten en andere overheden. Je overlegt regelmatig met het bestuur van de AUHV, met de beroepskrachten van de federatie en vrijwilligers en weet een gedegen, inhoudelijke bijdrage te leveren.

Wie zoeken iemand met:
•Affiniteit met hengelsport;
•Ruime ervaring in politiek-bestuurlijke of maatschappelijke omgeving
•Academisch werk- en denkniveau;
•Kennis van de relevante dossiers;
•Ervaring met grootstedelijke opgaven;
•Kennis van het (lokaal, regionaal) openbaar bestuur en de bijbehorende besluitvormingsprocessen;
•Een verbinder. Op stakeholders- en op ledenniveau.
•Iemand die zich niet uit het veld laat slaan van lange lobbyprocessen;
•Teamplayer, alleen ben je het sneller, samen bereik je meer.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en verantwoordelijke vrijwillige functie. Een functie waarbij je jouw netwerk binnen het politieke domein verder uitbreidt en een relevant netwerk van specialisten en stakeholders in het maatschappelijke domein verkrijgt. Je versterkt jouw inhoudelijke kennis en ervaring en wordt ondersteund door een leuk en betrokken team. We bieden je interne trainingen en opleidingen zodat je goed geïnformeerd en met gedegen kennis op pad gaat. Samen met jou willen we de zichtbaarheid vergroten en de maatschappelijke acceptatie van sportvissen versterken.
Vergaderingen, kennis- en netwerkbijeenkomsten vinden vaak plaats in de avonduren. Het betreft een tijdsinvestering van minimaal 4 uur per week.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Stuur dan je CV en bijbehorende motivatie naar Esther van der Veur (esther@sportvisserijmidwestnederland.nl). Je kunt haar ook bellen als je meer informatie wilt over de inhoud van deze functie op 0251 - 745665.

Wie zijn wij?
Algemene Utrechtse Hengelsport Vereniging: AUHV
De hengelsportvereniging AUHV is uitgegroeid tot een regionale vereniging met ruim 9.500 leden met pachtcontracten voor meer dan 3.500 hectare viswater in de regio Groot -Utrecht. De AUHV organiseert/ sponsort diverse activiteiten voor de gehandicapte kinderen van de Stichting Blauwe Vogel `74.
De doelstellingen van de AUHV zijn: het bevorderen van recreatie visserij tegen de laagst mogelijke kosten. Bijdragen aan verbetering van de visstand. Verdediging van de sportvisserijbelangen.
De AUHV voert viswaterbeheer door: toezichthouden langs de (vis)waterkant. Het controleren van visdocumenten, het regelmatig meten van de waterkwaliteit, het uitvoeren van visserijkundige onderzoeken, het opstellen van beheersplannen
Meer informatie over de AUHV vind je op hun site

Sportvisserij Midwest en Sportvisserij Nederland
Sportvisserij MidWest Nederland vormt samen met zes andere federaties en Sportvisserij Nederland, het kenniscentrum voor vis en hengelsport. We behartigen de belangen voor circa 133.000 sportvissers die bij 104 hengelsportverenigingen zijn aangesloten. We zetten ons met een professionele werkorganisatie, een bestuur en vele vrijwilligers in voor de sportvisser. We werken nauw samen met Sportvisserij Nederland, lid van NOC*NSF. Op de site van Sportvisserij MidWest Nederland en van Sportvisserij Nederland vind je meer informatie over deze organisaties. Terug

15-09-2019
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank