Appie’s Hengelsport viert 15-jarig jubileum

(Door Jessica Frijling) Zaterdag 10 april aanstaande viert hengelsportzaak Appie’s Hengelsport uit Hardenberg haar 15-jarig jubileum tijdens de jaarlijkse Open Dag. Deze vindt plaats van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags in de grote tent naast de winkel. Tijdens deze dag zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals een wedstrijd feeder gooien (35 meter). Uiteraard zullen hier leuke prijzen mee te verdienen zijn. Tevens zullen er deze dag speciale aanbiedingen zijn en wordt iedere bezoeker verwelkomt met een hapje en een drankje.
 

Eigenaar Appie Drenthen (62) interviewden wij speciaal voor deze gelegenheid. Op de leeftijd van zeven jaar ging Appie met zijn vader mee vissen. Meteen was hij verkocht en in de loop der jaren ging hij steeds vaker en fanatieker vissen. Op de leeftijd van 28 jaar begon hij dan eindelijk met wedstrijdvissen. Appie groeide uit tot een icoon in de viswereld en voor veel mensen was en is hij nog steeds een voorbeeld. We vragen ons af of er ook mensen zijn tegen wie Appie opkijkt? “Vroeger keek ik op tegen Jan van Schendel, Lud Wever en Gerrit Broeren. Tegenwoordig bewonder ik mijn zoon Mánfred om de manier waarop hij met het vissen en organiseren van wedstrijden bezig is. Ook heb ik bewondering voor mijn team. Ik ben enorm trots op hen met als uitschieter Gert Kamerhuis met het winnen van de King of Clubs afgelopen jaar.”

 

Zijn mooiste herinneringen op het gebied van visserij zijn het winnen van de Gemeentecup in de Vecht in 1996 en de voorselectie Nederlandse kampioenschappen in 1984. Hoewel hij deze mooie herinneringen koestert, is hij toch het meeste trots op zijn lieve vrouw Teunie met wie hij in 1995 hun hengelsportzaak oprichtte. Zij is zijn rots in de branding en het gezegde ‘Achter elke succesvolle man, staat een nog sterke vrouw’ is zeker op haar van toepassing.

 

Hoewel Appie’s leven voor het overgrote deel uit vissen bestaat, zo is hij ook bestuurslid van hengesportvereniging Bergentheim en Omstreken,  heeft hij een passie voor muziek en in het bijzonder voor het spelen op zijn keyboard. Hij is maar wat trots op zijn ‘Tyros 2’ en kan er volgens eigen zeggen redelijk goed op spelen. Daarnaast heeft hij ook Koi vissen en vogels. “Ook mag ik graag uit eten gaan met mijn vrouw, maar door het hebben van onze eigen zaak komt het daar niet altijd van.” Aldus Appie.
 
Welke tip heeft Appie voor beginnende of minder ervaren vissers? “De meesten van hen vissen met te zware dobbers, te grote haken en/of verkeerde loodzetting. Daarnaast adviseer ik hen ook altijd Appie’s kant-en-klare lokvoeders. Tegen de ervaren vissers wil ik vooral zeggen: Hou het gezellig en sportief. Gun je buren ook een visje.”  Ondanks zijn vele jaren ervaring zijn er nog steeds dingen die hem bezighouden in de visserij.  “Wat mij tegenwoordig nog erg bezighoudt in de visserij, is het feit dat beroepsvissers ons verbieden om in de maanden april en mei met pieren te vissen, terwijl ze onze vissen wel voor onze neus wegvangen. Ook vind ik dat er met betrekking tot het leeftijdsonderscheid bij vergunningen veranderingen moeten komen. Op dit moment betalen jongeren tot veertien jaar €12,50. Hier kan ik mij helemaal in vinden, maar daarna moeten ze direct het volle pond van €36,00 betalen. Ik zou liever zien dat er een tussenstap wordt gemaakt, bijvoorbeeld de leeftijd vijftien tot en met achttien jaar €20,00.”
 
Appie’s Hengelsport is gespecialiseerd in witvis, karper, snoekbaars en alles voor de wedstrijdvisser. Als we Appie vragen op welke manier hij zich onderscheidt van de concurrentie, dan antwoordt Appie: ”Bij mij telt eerlijk advies, vriendelijkheid, goede service en goedkope prijzen.”
 
Het volledige programma van de Open Dag van Appie’s Hengelsport en overige informatie kunt u vinden op de website http://www.appieshengelsport.nl


Terug

07-04-2010
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.robbyfish.be
blank