Gooi eens een hengeltje uit bij Visclub de Meren.

(Gijs Nederlof) Is dit een aanbeveling? Jazeker is het dat. Gisteren ben ik met Henk Kwakkel eens een kijkje gaan nemen bij Visclub de Meren in het Belgische Begijnendijk. Op het programma stond een koppelwedstrijd georganiseerd door Lars Bakkovens. Omdat wij er voor de eerste keer gingen vissen van te voren hier en daar wat info verzameld over wat we er konden verwachten. Als er mannen mee vissen als Guido Nullens, Lars Bakkovens, Hendrik Vandenberghe en nog vele andere Belgische tophengelaars, dan weet je dat het niet makkelijk gaat worden.

De Meren is een camping met in het midden twee schitterende vijvers vol karpers en witvis. De auto kun je praktisch achter je parkeren; wat altijd handig is. De vijvers zijn voorzien van een houten beschoeiing en je kunt zien dat er veel aandacht besteed wordt aan het onderhoud van de vijvers. Echt een perfecte locatie dus om eens een hengeltje uit te gaan gooien. De sfeer in de kantine is erg gezellig en je kunt er voor leuke prijzen wat eten en drinken.

Terug naar de wedstrijd. Het is altijd lastig als je op zo’n locatie voor de eerste keer een hengeltje uit moet gaan gooien. De aanwezigheid van veel kenners en plaatselijke toppers maakt het dan ook niet echt makkelijker. Als hengelaar uit Nederland weet je voor af dat je afgedroogd gaat worden. Als je klop wil krijgen moet je zo af en toe eens een wedstrijdje in België gaan vissen.

De truc vandaag was om niet te veel te voeren en je te concentreren op het vissen met de “bol”. Gelukkig had ik mijn “Boldobbers” van Sensas ingepakt en waren mijn tuigen ook eens een keer op orde. Tijdens de ochtendsessie maakten wij toch de vergissing om te veel harde pellets bij te gaan voeren wat zorgde voor veel beweging en vooral veel lijners op de stek. Met 35 kilo bij de ochtendweging mochten we niet eens klagen.

Na wat tips van de toppers besloten we ’s middags volledig voor de “bol” te gaan en uitsluitend tegen de houten beschoeiing aan nog te voeren met pellets. Henk had gelukkig wat deeg van Addi Nova bij zich. Aanmaken is een fluitje van een cent; beetje water erbij en klaar is Kees. Het stoppen met voeren pakte gelukkig een stuk beter uit. Veel minder lijners en veel meer vis. Aan het eind van de middag konden we dus toch nog 80 kilo bij laten schrijven.

Of we meededen in het eindklassement? Ach, met 116 kilo werden we 14de in het veld van 18 deelnemende koppels. Hoewel we er qua klassement niet echt aan te pas kwamen, heb ik een absolute topdag gehad. Zoveel vis vangen en dan geen rol spelen in het klassement is voor mij geen enkel probleem. Ik ben zelden zo afgedroogd en toch zo’n topdag beleeft.

De Meren is echt een locatie om te onthouden. Er worden regelmatig viswedstrijden georganiseerd. De club heeft een eigen FB page. Altijd handig om je aan te melden en de ontwikkelingen te gaan volgen. Nog beter is het om er eens een hengeltje uit te gaan gooien. Via onderstaande link kom je op de FB page van de Meren terecht.

Waarom ik geen filmbeelden heb gemaakt? Ik was het wel van plan maar daar kwam weinig van terecht. Ik zag geen kans om al vissend aan de slag te gaan met een paar camera’s. Als je even niet bij de les bent op deze vijvers gaat je topset er vandoor. We gaan er zeker in de toekomst nog eens een kijkje nemen en maken dan een berg filmbeelden.Terug

30-04-2019
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank