Koude start zomercompetitie Hsv Kennemerland

De eerste wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland werd op zondag 14 april gevist in het Noord-Hollandskanaal te Oost-graftdijk. Het vroor bij het uitzetten van het parcours, de temperatuur was vandaag lager dan bij menig winterwedstrijd. De stekken stonden op ruim 35 meter, er leek een best stroompje in te zitten op de temperatuur na zag het er prima uit. Iedereen was vol goede zin om er een mooie zomercompetitie van te maken. Een mooie groep van 23 deelnemers deze ochtend gingen met elkaar de strijd aan. Loten en op naar je stek, alles klaar zetten, bakkie koffie en gaan met die banaan.

Vrij snel weet een aantal vissers de nul weg te werken, maar dat lukt de eerste uren zeker niet iedereen. In vak B zit Bert Jansen direct naast het staartnummer en weet al snel een aantal mooie platte te landen met de stok. Op kop ziet Daan van der Venne vaak een draaiend pontje maar de vis laat zich moeilijk vangen op zijn stek. Met een kantstokje weet Cor Martens in het midden van het parcours met een mooi tempo vis te vangen.

De lange afstand en de feeder doen het bij hem veel minder. Zijn buurman Nico Schouws heeft na twee uur de schamele vangst van slechts een bliekje. Dan merkt hij het effect van bijvoeren met geknipte piertjes, de vis begint te komen. Secuur vissend met een grammetje en haakje 20 weet hij de vis te vinden. Dan besluit Nico met de werppijp bij het ingaan van het laatste uur wat casters te werpen. Slechte keus gelijk einde oefening.In het A-vak zit Simon van der Kolk sterk te vissen, zowel aan de kant als ver met de stok weet hij mooi vis te vangen. Sjaak Veldt weet Simon nog enigszins bij te houden met de stok. Theo Breedijk komt tijdens de wedstrijd bij Sjaak de kunst afkijken en gaat daarna ook vangen heen. In vak B vangt Bert Jansen als een der weinigen lekker door. Tegen het eind van de wedstrijd begint de vis bij Michiel Kraay los te komen. Michiel start een inhaalrace maar of hij Bert nog kan inhalen is niet zeker. Voor Hendrik Delbrugge is het de eerste wedstrijd na het plotse verlies van zijn echtgenote. We waarderen het zeer dat Hendrik zich weer bij ons heeft gevoegd, al is vissen verre van eenvoudig met alle gedachten die door zijn hoofd spelen. De debutanten in de A-Klasse Toon Colonello en Peter Krijgsman zetten alles in maar weten vandaag nog geen topresultaat neer te zetten. Vandaag is de dag van de stokvissers, hun resultaten zijn veel beter dan degene die kozen voor enkel de feeder. De beste resultaten zijn voor vissers welk zich hebben beperkt tot enkel de vaste stok, die verliezen geen tijd met wisselen van feeder naar stok en omgekeerd. Na vier uur gaan de weegploegen op pad.

In vak A slaat de weegschaal het hoogst uit bij Simon van der Kolk met een gewicht van ruim 7 kilo wint Simon zowel de wedstrijd als het vak. Tweede eindigt Sjaak Veldt met bijna 6,5 kilo en derde eindigt Theo Breedijk. In het B-vak was het Bert Jansen met ruim 7 kilo wist hij zijn vak te winnen. Tweede eindigde Michiel Kraay met 6 kilo. Voor Michiel mocht de wedstrijd wel langer duren, dan was de inhaalrace waarschijnlijk wel geslaagd. Derde eindigde Nico Schouws. Al leek het qua temperatuur af een toe wel een winterwedstrijd kijken we toch terug op een mooie start van de zomercompetitie, met wisselende vangsten maar een prima sfeer..

 

Vak A

     

1

Simon vd

Kolk

7.266

gram

2

Sjaak

Veldt

6.447

gram

3

Theo

Breedijk

4.348

gram

4

Tom

Moolevliet

3.170

gram

5

Nico

Out

2.860

gram

6

Ton van de

Nieuwboer

2.405

gram

7

Dolf

Rijs

2.316

gram

8

Toon

Colonello

2.142

gram

9

Daan vd

Venne

1.978

gram

10

Hendrik

Delbrugge

1.292

gram

11

Hendrikje

Sikma

967

gram

12

Hidde

Hoekstra

221

gram

 

 

 

 

gram

 

Vak B

     

1

Bert

Jansen

7.216

gram

2

Michiel

Kraay

6.447

gram

3

Nico

Schouws

4.671

gram

4

Jeroen

Storck

4.665

gram

5

Bert

Groot

3.959

gram

6

Juan

Cabrera

3.735

gramTerug

14-04-2019
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank