Super vangsten 2e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Zondag 2 december de tweede wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv Kennemerland werd gevist in de Zaan te Wormerveer. Uitzetten met de druilerig regentje welk later bleek vrijwel de gehele ochtend aan te houden. Mooi alle stekken kunnen plaatsen, parcours lag er prima bij. Voor het loten een minuut stilte om een van onze trouwste leden Harrij van Dessel  te herdenken.

De wedstrijdcommissie waardeert zeer het initiatief van Juan Cabrera om geld in te zamelen om een mooi bloemstuk voor Harrij te regelen. Na de minuut stilte loten, de steknummers stonden op een Bakje met pepernoten, die smakelijke hap was alvast binnen. We mochten een nieuw lid verwelkomen, te weten Arie van de Burg. We heten Arie van harte welkom en hopen dat hij zich bij ons thuis gaat voelen. Een ruim uur om rustig alles op te bouwen, waarbij een hoofdlampje niet mocht ontbreken.

Om half negen valt het net te zien en klinkt het start signaal. Onvoorstelbaar gelijk krommen de eerste toppen en gaan de schieten de dobbers al weg. Dit bleek het begin van wat werkelijk voor vrijwel elke deelnemer een fantastische ochtend werd. Het was voor veel van ons werken geblazen en je blij mocht zijn je bakkie al te hebben gedaan, want na de start ontbrak daarvoor de tijd.

Op het kopnummer zat Theo Breedijk heerlijk vis te vangen, slag na slag maar ook zijn buurman Jean Chagineu deed zijn best. Zelfs zijn had besloten vandaag de vaste stok in te zetten, hetgeen wel wat zegt. En verleerd bleek hij het zeker niet. Na even de blaas te hebben geleegd ontdekte Tom Moolevliet de vis zit ook voor mijn voeten. Tom schakelde snel en met enkel een topsetje kwam de snelheid er echt in. Jeroen Strock had dezelfde techniek bestaat, kort vissen betekend meer snelheid en vanzelf meer vis. Schitterend om beide mannen tempo te zien maken.

IN vak B was het Sjaak Veldt die had gekozen om te starten met zeven meter. Geen slechte keus maar gedurende de wedstrijd ging Sjaak langzaam dichter naar de kant. De overigen in het vak zaten langer, bij zoveel vis kost dat te veel tijd. Maar het is natuurlijk puur genieten geblazen wanneer de vis zo heerlijk los is. Enkel Peter Krijgsman bleef volhouden met de feeder, veel beet en moeilijk te verzilveren en nauwelijks grotere vis dan met de stok. Een gok die goed had kunnen uitvallen maar vandaag mislukt. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal.

Een ding is zeker het gaat een zware klus worden voor de weg/telploegen. In vak A gaat de vak- en wedstrijdwinst naar Tom Moolevliet die met liefst 156 stuks en ruim 13 kilo een heerlijke ochtend heeft beleefd, keurig tweede eindigt Jeroen Storck en derde plek is een prooi voor Cor Martens. In vak B staat Sjaak Veldt op eenzame hoogte met 158 stuks en 12 kilo blijft hij alle andere ruim voor, op gepaste afstand eist Nico Schouws de tweede plek op en Dolf Rijs wordt keurig derde.

Na afloop is er waardebon voor de eerste van elk vak en een flinke zak voer voor de een na laatste van elk vak, keurig geregeld door Bert Jansen. We kijken terug op een plezierige, gezellige, warme. Natte maar vooral visrijke visochtend. Kort gezegd puur genieten geblazen!

Vak A

               

1

Tom

Moolevliet

156

stuks

13.352

gram

289

punten

2

Jeroen

Storck

150

stuks

11.460

gram

264

punten

3

Cor

Martens

134

stuks

11.226

gram

246

punten

4

Bert

Jansen

120

stuks

9.062

gram

210

punten

5

Jean

Chagineau

100

stuks

6.715

gram

167

punten

6

Theo

Breedijk

96

stuks

6.148

gram

157

punten

7

Fred de

Bruijn

64

stuks

6.312

gram

127

punten

8

Peter

Krijgsman

32

stuks

3.691

gram

68

punten

                 
                 

Vak B

               

1

Sjaak

Veldt

158

stuks

12.095

gram

278

punten

2

Nico

Schouws

97

stuks

8.875

gram

185

punten

3

Dolf

Rijs

68

stuks

8.350

gram

151

punten

4

Juan

Cabrera

71

stuks

6.801

gram

139

punten

5

Arie vd

Brug

55

stuks

6.605

gram

121

punten

6

Alfred van

Wersch

62

stuks

5.110

gram

113

punten

7

Andre van

Pel

49

stuks

4.620

gram

95

punten

8

Daan van der

Venne

39

stuks

5.322

gram

92

punten

 Terug

05-12-2018
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank