Nieuwe Opzet Dutch Carp Lakes.

Vrijdagavond 2 november vond op Aquavita in Driel de teamcaptainsvergadering plaats van de Dutch Carp Lakes. Na alle heisa en het daaropvolgend vertrek van de oude voorzitter en de complete wedstrijdcommissie is het tijd om de rijen te sluiten binnen de DCL en naar de toekomst te gaan kijken.

Tijdens het eerste half uur konden de aanwezige teamcaptains nog een keer achterom kijken om nog een keer de gebeurtenissen van afgelopen maanden rond de Dutch Carp Lakes te bespreken. Rond acht uur werd dit boek dicht gedaan en kon er naar 2019 gekeken worden.

De avond verliep uitermate positief en dat was te merken aan de zaken die op tafel kwamen. Door het vertrek van de Vossekuil uit de DCL is er een plaats vrijgekomen; die gaat ingenomen worden door de Slothoeve. Eigenaar Arnold Savelkouls gaf aan graag met zijn Commercial mee te gaan doen in de nieuwe opzet van de DCL.

De opzet van de competitie wordt behoorlijk gewijzigd. Geen halve finale of finale meer, maar gewoon zeven wedstrijden. Na zeven wedstrijden is het team dat de minste punten heeft de winnaar van de DCL 2.0. Er is ook voor gekozen om in eerste instantie geen materiaalsponsor te gaan benaderen; geen van de deelnemers zit immers te wachten op een schepnetsteel met schepnet als hoofdprijs. De huldiging van de winnaar(s) gaat nu plaatsvinden tijdens een afsluitende feestavond. Kijk daar kunnen we wat mee.

Ook is het mes gezet in de oude reglementen. Geen gedoe meer met allerlei wenkbrauw fronzende  regeltjes. Gevist gaat er worden volgens de regels van de vijver waar je die dag een hengeltje uitgooit. Kijk , ook daar kun je wat mee. Geen onduidelijk gedoe meer; op deze manier weet iedereen waar hij of zij aan toe is.  Als er onverhoopt zaken zijn die besproken moeten worden, wordt de wedstrijd stilgelegd en gaan de vier teamcaptains in conclaaf; komen die er niet uit dan heeft de vijvereigenaar de beslissende stem. Simpel en helder, toch???

Als richtlijn voor de zeven wedstrijddata in 2019 kun je voorlopig even het weekend aanhouden waarin de 2018 wedstrijden vielen. Binnenkort komt er nog een officieel bericht van de DCL 2.0 organisatie waarin een en ander formeel naar buiten gebracht wordt. Het zou dus kunnen dat een en ander nog wat aangepast gaat worden.

De vijvereigenaren nodigen overigens een ieder uit die mee wil gaan doen aan de nieuwe opzet van de DCL om zich binnenkort op te gaan geven.Terug

03-11-2018
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank