J. Stoevelaar uit Hoogeveen kampioen van de gemeente Hardenberg.

Zaterdag is zoals gewoonlijk gevist om het open kampioenschap van de gemeente Hardenberg. Deze wedstrijd wordt al jaren georganiseerd door hengelsportvereniging De Dobber uit Hardenberg. Er waren 40 deelnemers die uit de verre omgeving naar Hardenberg waren gekomen om aan deze wedstrijd mee te doen. De wedstrijd werd gevist in het kanaal Almelo de Haandrik tussen Gramsbergen en de Haandrik.De deelnemers van vak A moesten vissen op een parcours tussen de brug en de jachthaven. De deelnemers van vak B visten op het parcours tussen de brug in Gramsbergen en het sluizen complex bij de Haandrik. Van beide parcoursen is bekend dat er vaak grote scholen blankvoorn aanwezig is. De verwachting was dat de winnaar uit vak A zou komen omdat daar de afgelopen week volop vis werd gevangen. Zoals zo vaak pakte het heel anders uit.

In vak A werd teleurstellend gevangen terwijl het in vak B volle bak was. Er werd gevist op gewicht en aantal en dat maakte dat het en technische visserij werd. Je krijgt dan zowel voor het gewicht als het aantal vissen punten. Jan Stoevelaar uit Hoogeveen bleek de beste te zijn hij viste in het B vak de sterren van de hemel. Jan werd kampioen met een vangst van 136 vissen met een gewicht van 6.450 gr. goed voor 200,50 punten. Hou anders was het in het A vak hier had de winnaar Henk Hakkers uit Coevorden 53 vissen met een gewicht van 1.400 gr. goed voor 67 punten.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt in het clubhuis van de Dobber door wedstrijdleider B.J. Spijkers. De deelnemers werden bedankt voor hun komst naar Hardenberg. Het was een geslaagde dag met redelijk weer al werd men nog getrakteerd op een hagelbuitje maar het goede gevoel overheerste.

Terug

29-10-2018
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank