Belgisch duo wint koppel Amsterdam Rijnkanaal

Afgelopen zondag organiseerde THC Rivierenland weer een koppelwedstrijd aan het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel. Als je ooit eens wil zien hoe het kanaal er uit ziet als een biljartlaken was dit een perfecte gelegenheid. Er stond geen stootje wind.

De lage waterstand zorgde er echter voor dat veel van 29 deelnemende koppels flink over de stenen moesten kruipen. De goede vangsten zorgde er echter voor dat er niemand iets te klagen had.  Met Ed Rodekerken, die ‘s morgens de kop uit de emmer viste, en Ramon Ansing die de staart lootte kon het feest beginnen.  .

Nu blijft het Amsterdam Rijnkanaal een van de eerlijkste wateren want ook nu werd er over de hele linie goed vis gevangen. Ervaring en gewoon pure klasse  moesten vandaag weer de doorslag geven. In het A-vak waren het John Valenduuk en Marcel Boel op nummer 14 die de vis aardig aan de praat konden houden. Zij bleven de concurrentie dan ook bijna vijf kilo voor.  Henk Honders en Good old Hans Sakkers, die op 78 jarige leeftijd nog een mooi beetje vis wist te vangen, moesten hierdoor genoegen nemen met de 2de plaats in de sector

In het B-vak was het Belgische duo Frank v Waelderen en Karel Luijk iedereen weer eens ouderwets de baas.  Met ruim 27 kilo wonnen zij niet alleen de sector maar ook de wedstrijd.  Vooral de strijd tussen het  op staart vissende duo Ramon Ansing / Edwin Timmer en het op nummer 50 vissende koppel Hans v d Weerd /Cris v de Geer was prachtig gelijk opgaand. Uiteindelijk restte slechts een visje die het verschil maakte.

Nog iets kritisch te vermelden. Zeker, een eigenaar van een boot vond het nodig om vol gas te passeren waardoor een paar deelnemers bijna zwemles kregen. Gelukkig liep dit alles zonder kleerscheuren af.
Terug

22-10-2018
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank