Verslag koppelwedstrijd Carpcompany HS Doetinchem

Op 13 oktober is alweer de 3e editie van de koppelwedstrijd van Carpcompany `Hengelsport Doetinchem` gevist. De wedstrijd vond wederom plaats op de Oude IJssel ten hoogte van Gaanderen. Er is gevist in twee wedstrijdvakken. Het stralende weer zorgde voor een schitterende nazomerdag, waar de vangsten echter nogal wisselend waren.

 

Ook bij deze derde editie van de koppelwedstrijd was de opkomst prima! Er hadden zich 24 koppels opgegeven voor de wedstrijd. Helaas moest 1 koppel zich op het laatst afmelden, maar met een deelname van 22 koppels was het wedstrijdtraject goed gevuld!  Deze 42 heren en 2 dames stonden om half acht in de ochtend in de rij te wachten voor de loting in Café Hartjes in Gaanderen (waar na afloop ook de prijsuitreiking plaatsvond). Er werd vervolgens gevist van 09.30 uur tot 14.30 uur. In tegenstelling tot voorgaande edities, waar uitsluitend met de vaste stok tot 11.50 meter gevist mocht worden, is er dit jaar gekozen voor een vrije hengelkeuze. Dit bood ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld de feeder-, match- of methodhengel. Voor de deelnemers was er een goed gevulde prijzenpot te winnen: Al het inleggeld werd met 20% door hengelsportzaak Carpcompany aangevuld, met daarnaast extra gesponsorde prijzen met dank aan Preston, Matrix, Guru, Spro, Okuma en Lasebo. Per vak vielen de nummers 1 t/m 4 sowieso in de prijzen. Daarnaast werden er onder de niet prijswinnaars nog eens 3 fraaie prijzenpakketten verloot!

 

Zoals gezegd waren de vangsten ook dit jaar erg wisselend. Mogelijk was het zeer heldere water, het ontbreken van stroming en het misschien wel té mooi weer hier de oorzaak van. Op veel stekken was het dan ook echt sprokkelen voor een visje. Er gingen helaas ook enkele koppels met lege handen naar huis. Groot was echter het contrast met de winnaars in vak B: Harrie v.d. Pavert en Bennie Reulink, met ruim 44 kg! Met deze geweldige vangst aan vooral brasems werden zij tevens overall winnaars! In Vak B werden vervolgens Jan Eskens en Jan Bleumink 2e met 5960 gram, Sjonnie Huls en Martin Koenders 3e met 3016 gram en Cobie van Doorn en Christian Sahle 4e met 1572 gram. In vak A was het voor de meeste koppels helaas erg rustig. Men moest het vooral van enkele baarzen hebben om van de nul af te komen. Alleen bij Valerie Boerboom-Vos en Rick Boerboom zorgden de brasems voor wat gewicht in de schaal. Zij wonnen in dit vak met 8161 gram. Vervolgens werden Sander Vrielink en Bob Frericks 2e met 503 gram, Frans en Dinja Oosterholt 3e met 471 gram en Theo Wensink en Patrick van Grol 4e met 408 gram. 

Ondanks de wisselende vangsten was de sfeer er niet minder om. We kunnen wederom terugkijken op een mooie visdag met vooral een gemoedelijke sfeer, veel humor en gezelligheid... en natuurlijk met fantastisch weer! Wat ons betreft: op naar editie 2019! We hopen dat er dan gemiddeld genomen wat meer vis gevangen wordt.

Alle deelnemers hartelijk bedankt namens het team van Hengelsport Doetinchem.

 Prijswinnaars:

 

Vak A

1          Valerie Boerboom-Vos – Rick Boerboom            8161 gram

2          Sander Vrielink – Bob Frericks                          503 gram

3          Frans Oosterholt – Dinja Oosterholt                   471 gram

4          Theo Wensink – Patrick van Grol                      408 gram

Vak B
1          Harrie v.d. Pavert – Bennie Reulink                   44030 gram

2          Jan Eskens – Jan Bleumink                              5960 gram

3          Sjonnie Huls – Martin Koenders                        3016 gram

4          Cobie van Doorn – Christian Sahle                    572 gram



Terug

14-10-2018
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank