Matige vangsten aan de Ringvaart.

Na een korte vakantieperiode stond de negende wedstrijd van HSV Kennemerland op het rooster; een dobberwedstrijd. Er was vandaag gekozen voor de Ringvaart van de Haarlemmermeer. s’Morgens op tijd aanwezig en een mooi parcours gestoken. We zijn net klaar of de hele groep arriveert vanuit Heemskerk. Loten, opbouwen en tijd voor een bakkie voordat het startsignaal klinkt. Om half acht klinkt het begin signaal en waar de een kiest alles te cuppen, kiest een ander om ouderwets te plompen. Er zijn zelfs diverse vissers die naast de stok ook de match uit het foedraal hebben gehaald.

Gelijk na de start worden de eerste vissen al geland, iedereen zie je vangen. Dit terwijl het water doodstil staat en het oppervlak wel een biljartlaken lijkt. Maar zo snel de vis kwam, zo plots lijkt hij verdwenen. Na drie kwartier valt het bij de meeste geheel stil. De matchers zitten goed, aan de overzijde valt nog een visje te vangen. Twee A-vissers te weten Ton van de Nieuwboer en Theo Breedijk weten als enige A-vissers de beet er wel in te houden. Geen grote vis maar bij dit soort wedstrijden en onder deze omstandigheden telt elk visje.De B-vissers doen het zeker aan de linkerzijde van het parcours doen het een stuk beter en vangen regelmatig een voorntje. Maar wat is het slecht vandaag, bar en boos. De laatste jaren laat de ringvaart zich van zijn slechtste kant zien met steeds mindere vangsten. Oorzaak dat is gissen, te helder water is veel gehoord. Het laatste uur komt de stroom er plots flink in maar bij de meeste kan dat niet meer helpen. Er zijn vissers die schakelen naar zwaarder pennen, maar dat is net de foute keus.

Ton van de Nieuwboer blijft gewoon lekker licht vissen en weet er het laatste uur zeker nog een tiental tot aanbijten te verleiden. Zelf heb ik al mijn vis de eerste drie kwartier te vangen en daarna helemaal niets meer op een niet tellende snoekbaars na in de laatste vijf minuten. Maar ook in moeilijke omstandigheden komen er winnaars. Voor vele klinkt het eindsignaal na vier uur vissen als een ware bevrijding.

In vak A zat de dagwinnaar van vandaag Ton van de Nieuwboer. Met de nodige overmacht wint Ton vandaag zijn vak, stelt zijn overwinning in de A-Klasse veilig en verzekerd zich van het verenigingskampioenschap. Ton chapeau, grote klasse, gefeliciteerd. Keurig tweede eindigt Dolf Rijs, die daarmee tevens de nieuwe dobber kampioen 2018 is. De derde plaats gaat naar Hendrik Moolevliet. In het B-vak gaat de overwinning naar Theo Breedijk, Gert Lute wordt keurig tweede en Peter Krijgsman pakt de derde plek.

Vak A

1

Ton van de

Nieuwboer

3.113

gram

2

Dolf

Rijs

2.262

gram

3

Hendrik

Moolevliet

2.155

gram

Vak B

       

 

1

Theo

Breedijk

1.871

gram

 

2

Gert

Lute

1.650

gram

 

3

Peter

Krijgsman

926

gram

 

               Na negen wedstrijden zijn de kampioenen in zowel de A- als B-klasse al bekend. Ton van de Nieuwboer is niet meer te achterhalen en is de nieuwe kampioen in de A-klasse, hetzelfde geldt voor Peter Krijgsman maar dan in de B-klasse. Voor de plaatsen twee en drie valt de beslissing in de laatste wedstrijd. Waar vissers promoveren degraderen andere, degradatie is al zeker voor Bert Groot en Alfred van Wersch. Beide kampten helaas met medische problemen zodat ze net alle wedstrijden konden mee vissen.

Tussenstand A- en B-Klasse

A-Klasse

             
               

1

Ton van de

Nieuwboer

7

Kl.punt

49.264

gram

 

2

Cor

Martens

16

Kl.punt

47.929

gram

 

3

Nico

Schouws

18

Kl.punt

36.744

gram

 
               

B-Klasse

           

 

             

 

1

Peter

Krijgsman

12

Kl.pnt

64.202

gram

 

2

Hendrik

Moolevliet

16

Kl.pnt

50.040

gram

 

3

Toon

Colonello

19

Kl.pnt

29.923

gram

 

                             

De verenigingskampioen is een wedstrijd voor het einde ook bekend. Waar de laatste twee jaar Jeroen Storck dit kampioenschap met overmacht leek binnen te halen maar steeds de laatste wedstrijden afhaakte door motivatie problemen, blijft Ton geconcentreerd en gemotiveerd. Er stond dit jaar geen maat op Ton en terecht en met de nodige overmacht mag Ton zich de nieuwe verenigingskampioen 2018 noemen. Hopelijk komt Jeroen er in 2019 weer bij om Ton nog wat extra concurrentie te geven. De enige die in Ton’s spoor bleef was Peter Krijgsman die tweede gaat eindigen. Voor de derde plaats zal de laatste wedstrijd worden gestreden.


Verenigingskampioenschap

   
             

1

Ton van de

Nieuwboer

7

Kl.pnt

58549

gram

2

Cor

Martens

12

Kl.pnt

48244

gram

3

Peter

Krijgsman

13

Kl.pnt

64.202

gram

4

Hendrik

Delbrugge

17

Kl.pnt

49.714

gram

5

Nico

Schouws

18

Kl.pnt

40.801

gram

Ondanks de slechte vangsten kijken we terug op een sportieve en gezellige ochtend. Achteraf werden technieken en de fijne kneepjes met elkaar gedeeld, want van elkaar leren is belangrijk om steeds beter te presteren. Over twee weken de laatste wedstrijd van de zomer waarna een aantal najaars wedstrijden volgen.

 Terug

29-08-2018
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank