Wedstrijdverslag Kranenburg Wormen nachtwedstrijd.

Voor de derde keer in successie heeft Kraneburg Wormen uit Abbenes zichbereidt verklaart de sponsoring van de zgn. nachtwedstrijd van HSV deSportvisser op zich te nemen. Dit geeft toch altijd weer een extra dimensie aanzo’n wedstrijd en geeft ook de betrokkenheid aan van Esther en Andre Kranenburg aan het wel en wee van HSV de Sportvisser, waar we als verenigingnatuurlijk ontzettend blij mee zijn.

Om 16.00 uur vond de loting plaats, waarbij de 15 deelnemende koppels eenplaatsnummer konden bemachtigen. Altijd weer een spannende bezigheid,omdat een loting van plaatsnummer in veel gevallen een groot gedeelte van dewedstrijd bepaalt.


De baanuitzetters hadden op verzoek van de commissie de plekken watdichterbij elkaar gezet als normaal met de koppelwedstrijden, dit met het oogop de catering welke om 21.15 plaats zou vinden. Zo kon tijdens het eten iedere

deelnemer hieraan deelnemen, zonder hun dure visspullen uit het oog teverliezen.

Om 18.00 uur exact klonk het beginsignaal voor de vissessie welke tot ’s nachts 02.00 uur zou duren. Bekend in dit water is dat het altijd even kan durenvoordat de vis de voerstek bereikt, zo ook vandaag. De eerste vissen werden

wel snel geland, maar alleen de kleinere vis. De zwaardere exemplaren lieten zich wat later zien en dan met name van de verdere geviste afstanden. Diegene die gekozen hadden voor een afstand tot ca. 50 meter moesten het doen methalfwas vissen en voorns, baarzen en een enkele schele pos.Het aantal vissen was niet verkeerd, maar het bleef bij klein.

Zoals gezegd om 21.15 uur een signaal voor een tussenposen van 45 minuten,waarbij een leuke catering klaar stond, klaar gemaakt door de enthousiasteleden, Peet van Dam, Ed Scheepmaker en Jan de Ridder, die dit ook al weerenkele jaren voor alle deelnemers over hebben. Helemaal top mannen ennamens alle deelnemers nogmaals heel erg bedankt.

Het leuke is dat ook de sponsor hierbij aanwezig was en de moeite neemt om vanuit Abbenes nog even naar de waterkant komt om een ieder het hart onderde riem te steken.

Om 22.00 uur het beginsignaal voor de 2de sessie van nogmaals 4 uur, waarbij de verwachting was dat de brasems nu wel gevangen zouden worden en op de vele vormen van verlichting af zou komen. Helaas kwamen we bedrogen uit, want het vangen van vis werd allen maar minder. Enkele zware palingen werden wel gevangen, maar die tellen niet mee in het eindresultaat. Zodoende werd

deze 2

e

sessie een lange zit voor velen.

Het laatste uur werden door sommigen nog wel vis gevangen, maar het was moeizaam. Om 02.00 uur het eindsignaal, waarna de weging kon beginnen. Hierna bleken het duo Eric van den Burg en Floris Duijndam het beste om te kunnen gaan met de situatie en vissend op stek 7 in het A vak een mooie 34810 gram aan te kunnen bieden. Natuurlijk voor een wedstrijd van 8 uur met 2 man geenresultaat om over naar huis te schrijven, maar voldoende voor de winst.

De winst in het B vak was voor Frank Steenvoorden en Sjaak van Werkhoven met 28990 gram. Ondanks de wat mindere vangsten gingen toch alle koppels met een voldaan

gevoel en met een prijs, beschikbaar gesteld door Kranenburg wormen, naar huis, om zo snel mogelijk het bed op te zoeken.

Uitslag Kranenburg Wormen nachtwedstrijd 21-7-2018

Vak A

1

Floris Duijndam

Eric van den Burg

34810

gram

2

Peter Varkevisser

Kees Zuijderduijn

20490

gram

3

John Waasdorp

Aart Jan van Beelen

20460

gram

4

Henk Zonneveld

Jan van Beelen

12910

gram

5

Jan de Ridder

Peet van Dam

10910

gram

6

Leo Zonneveld

Jaap de Ridder

10060

gram

7

Wim Steenvoorden

John Steenvoorden

6920

gram

8

Ed Scheepmaker

Koos Regeer

6500

gram

Vak B.

1

Frank Steenvoorden

Sjaak van Werkhoven

28990

gram

2

Marcel Noort

Dennis Ooijendijk

25180

gram

3

John den Haan

Jarno van Duyvevoorde

18140

gram

4

Chris Marijt

Leo Steenvoorden

10690

gram

5

Carel de Wolf

Cees van den Burg

7730

gram

6

Maurice Vink

Ron Hazenoot

4560

gram

7

Jan Vink

Roy Duijndam

3600

gram

‚Äč

 Terug

23-07-2018
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank