Russen pakken het goud tijdens WK Feeder

Het Nederlandse team heeft een zilveren medaille gewonnen op het WK Feedervissen. In het Noord-Italiaanse Ostellato wisten de mannen na twee spannende wedstrijddagen beslag te leggen op de tweede plaats..


Dat het Nederlandse team de favorietenrol tijdens de achtste editie van het WK Feeder waar wist te maken, was omdat Oranje een manier wist te vinden om de vis aan het azen te krijgen. Bondscoach Jan Van Schendel: “We hebben ons gezien de omstandigheden vooral op de diepere gedeelten van het water gericht. Daar voerden we flink wat wormen. Niet alleen aan het begin van de wedstrijd, maar gedurende de hele vijf uur bleven we flink doorvoeren. Dat zorgde ervoor dat we vooral aan het eind van de wedstrijd nog veel vis vingen.”

 De tactiek bleek lonend, maar was wel gewaagd. De zilveren positie werd pas op het allerlaatste moment veiliggesteld. “Een uur voor het eind van de wedstrijd stonden we nog vijfde”, licht Van Schendel toe. De Nederlanders vingen tegen het einde van de wedstrijd nog een aantal grote vissen die het zilver opleverden.

De Nederlandse feederploeg – bestaande uit Ben van Ek, Theo Leijrik, Ramon Ansing, Frank van der Schaft, Marco Hofman, Arnout van de Stadt, coach Jan van Schendel en assistenten Marcel Boel, Edgar Kuus en Danny van den Ende – wordt eind dit jaar tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala op Papendal gehuldigd.

 Terug

09-07-2018
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank