Verslag voorjaarswedstrijd HSV De Sportvisser

Onder omstandigheden die de naam eer aan deed werd op zondag 10 juni  voorjaarswedstrijd door de leden van HSV De Sportvisser gevist. Met slechts 14 deelnemende vissers dit keer. Om 5.15 uur richting het Noord Hollands kanaal, waarvan we vergunning hebben voor het traject Kogerpolderbrug- hoek Kogerpolder. Daar aangekomen zien we tot onze ontzetting dat er een groep vissers van een man of acht hetzelfde idee hadden als wij, echter zonder vergunning.

Deze heren aangesproken en hen medegedeeld dat wij toch echt vergunning hadden voor dit traject en hen vriendelijk doch dringend verzocht hun spullen weer in te pakken en hun heil elders te gaan zoeken. Weliswaar onder protest deden zij dit wel. Bleek een koppel vissers te zijn die zo te horen uit de omgeving van Leiden kwamen en die een zgn. vader-zoon wedstrijd wilden houden. Vragen nooit vergunning aan omdat ze geen vereniging zijn en lopen dus de kans om weggestuurd te worden. Vervelend, maar het vergunningenstelsel is niet voor niets in het leven geroepen. Na deze discussie de baan uitgezet in 2 vakken van 7 man.



Het eerste vak vlak na de Kogerpolderbrug en het 2e vak om de hoek tegenover Oost – Graftdijk. Mooie ruime stekken en in het water enorm veel leven waarneembaar, wat hoop geeft voor de wedstrijd. Vanwege dit vele leven, ook op korte afstand maak ik de keuze voor de vaste stok, op 12 meter. Misschien wel tegen beter weten in, maar enige vorm van eigenwijsheid kan me niet ontzegd worden. Na enige tijd komen ook de andere vissers aan, die allen voor de feeder kiezen. Weliswaar vaak op 2 afstanden. Tegen de overzijde en ook op de kortere afstand.


Om 8 uur mogen we starten voor een 5 uur durende sessie. Bij sommigen is het al snel raak met vis. Na enkele korven gebracht te hebben wordt er direct vis gepakt, maar dat is lang niet bij een ieder zo. Ondanks de vele visbewegingen vooraf blijkt het toch een taaie visserij te worden. De kop- en staartstekken blijken ook nu weer de meeste vis op te leveren. Maurice Vink op kop pakt 16600 gram en Peet van Dam op kop in het B-vak 16780. De staartstek in het A vak ( met de vaste stok) 14750 gram  In het B vak is aanzienlijk meer vis gevangen als in het A vak bij de brug

 (79190-63950)



Terug

12-06-2018
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank