Karperdag Sportlandgoed Zwartemeer.

Mark Taal) Zondag 3 juni werd door HC Central de 2de karperdag georganiseerd op Sportlandgoed Zwartemeer. . In eerste instantie waren er zestien aanmeldingen voor deze dag. Helaas moesten Harmen Dijkhuis en Torsten Punke op het laatste moment afzeggen. Jammer, maar wel complimenten dat er even afgemeld is. We maken het wel eens anders mee.

Rond 07.30 uur werd er aan de strandkant de eerste nummers uitgezet. Jammer genoeg zaten er op plaats zeven twee buitenstaanders die na wat overredingskracht eieren voor hun geld kozen en naar de plek verhuisden die geadviseerd werd, waarvoor dank. Rob de Valk reed even snel naar de graskant om de overige nummers uit te zetten. Dank je wel, topper.

Om 07.45 uur even de loting en iedereen reisde naar zijn plek om op te bouwen. Het merendeel van de vissers was al eerder klaar en stonden te trappelen van ongeduld. Heerlijk dit fanatisme. Om 09.00 uur klonk het beginsignaal en kon een ieder gaan vissen.

Al snel werden de eerste karpers gevangen. Hier worden we als fervent visser bloedfanatiek van. Op sommige plekken kwam het helaas ook niet zo op gang. Naar mate de dag volgde werd er meer en meer gevangen. Ook veel gelost helaas. De vis deed het  eigenlijk heel vreemd.

Sommige vissers werden bijgestaan met goede adviezen wat ook direct een goed resultaat tot gevolg had. Top mensen zoals we elkaar helpen. Om 15.00 uur klonk het eindsignaal en kon er ingepakt gaan worden en konden Bé en Mark gaan wegen. Er waren mooie uitschieiters.

Vandaag werd Rob de Valk eerste met 23.500 gram ( een karper woog iets meer dan 6 kilo ) zie hiervoor de foto. Tweede werd Bé Hartman die de eindsprint net te laat inzette met 17.260 gram, gevolgd door Stephen John Moore met 16,590 gram. De poedelprijs werd vandaag gewonnen door Wim Loots met 870 gram. Totaal is er 118.310 gram gevangen. Best een leuk resultaat al had dit veel beter kunnen uitpakken met al die geloste karpers. Totaal werden er voor de eerste acht vissers een bon uitgereikt en uiteraard de poedelprijs. Rein nog heel hartelijk bedankt voor het nemen van de foto’s.

Verder was een ieder te spreken over de dag en de wens werd geuit om er nog voor dit jaar een vervolg aan te geven. We gaan uiteraar dons best doen om er een vervolg aan te geven. De opties zijn al besproken met  Sportlandgoed. De data volgen deze week nog.

Het was weer leuk om dit te mogen organiseren en hopelijk tot gauw.                                                           Bedankt en tot ziens.    

 MarkTerug

04-06-2018
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank