Het wedstrijdseizoen begint op gang te komen.

Afgelopen januari zijn ze bij Yellow Feed met het nieuwe HSG Brassen XXL op de markt gekomen.Het weer van de afgelopen tijd is alleen niet echt ideaal geweest; vorst, sneeuw en ijzige kou zijn nu niet bepaald de perfecte omstandigheden om erop uit te gaan.

 

Dit wil ook weer niet zeggen dat ze bij Yellow Feed stil hebben gezeten. In februari waren ze met het complete Feederteam aanwezig op de Feeder&Stippermesse in Unna en in maart op de Stippermesse in Bremen waar we de HSG Brassen XXL uitvoerig geïntroduceerd werd. Verder zijn ze in deze periode ook bij diverse sportvissers thuis geweest om de Brassen XXL, en uiteraard de andere HSG voertjes, te introduceren. Hierover later meer.

 

De eerste wedstrijd, een tweedaagse aan de Maas bij Waalwijk, zit er inmiddels alweer op. De week voor de wedstrijd zijn Jurgen Schulz en Mike Schwierczok alvast een dagje gaan trainen op het parcours om alvast een beeld te krijgen van stroming, afstand, vissoort e.d. en niet zonder succes. Ze vingen beiden tussen de 20 en 25 kilo met daarbij een paar serieuze supervoorns en dikke brasems. Aangezien de Maas aardig hard stroomde op dat moment, werd het voer iets aangepast aan de situatie

Jurgen viste tijdens de trainingsdag met 1200 gram Brassen XXL aangemaakt met 150 gram Kaboemba Red. Mike viste eveneens met 1200 gram XXL, aangemaakt met 150 gram Yscowafel.

Tijdens de wedstrijd zelf hebben ze er nog wat gemalen hennep met een scheutje kruidige stimulator toegevoegd aangezien er tijdens het trainen aardig wat voorns zijn gevangen en voorns in het formaat XXL daar zijn ze ook niet bepaald vies van. Mike wist enkele van deze XXL-vissen te vangen die hem op zaterdag het hoogste daggewicht opleverde.

Brassen XXL is kant&klaar; in het geval van sterke stroming/grote dieptes kan er iets aan toegevoegd worden om het geheel wat meer kleefkracht te geven. Dit effect kan overigens ook bereikt worden door er nèt iets meer water aan toe te voegen.Terug

07-04-2018
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank