Gevlochten lijnen 2.0. Premium Coated Feeder Bread

De gevlochten lijn is eigenlijk niet meer weg te denken uit de moderne sportvisserij en behoort bij veel feeder- en of streetfishers tot de standaarduitrusting. De voordelen zijn navenant: Met gevlochten lijn vis je  met 0.08 of 0,10 mm dikte terwijl je bij nylon al snel 16, 18 of soms zelfs 20 0/00 grijpt om dezelfde trekkracht te kunnen behalen. Daarnaast heeft een gevlochten lijn geen of weinig rek waardoor aanbeten veel sneller zichtbaar zijn dan bij het gebruik van een nylonlijn. Een gevlochten lijn geeft vaak minder luchtweerstand bij het gooien over grotere afstanden. Last but not least is de lijn, doordat je kunt vissen met 0.08 of 0,10 mm ook minder last van stroming.
Zijn er ook nadelen dan? Doordat een gevlochten lijn niet uitrekt, zul je vaak met een nylonvoorslag moeten gaan werken.  Het knopen van een gevlochten lijn aan een nylonvoorslag is toch nog wel een precies klusje Een gevlochten lijn heeft ook de neiging om te gaan pluizen. Draai de lijn maar eens een paar keer heen en weer tussen je duim en wijsvinger en de losse draden komen al snel los.

De nieuwste generatie gevlochten heeft dit probleem opgelost door er een coating  aan toe te voegen waardoor de gevlochten lijn niet meer pluist en “uit elkaar te rollen” is. Door deze coating wordt de lijn wel wat zwaarder en dat heeft veel positieve gevolgen voor de werp- en zinkeigenschappen.

We kunnen er een uitputtend artikel aan gaan wijden; wij kozen er voor om topfeederaar Peter v.d. Willik eens aan zijn jasje te trekken om ons iets meer te vertellen over deze nieuwe generatie gevlochten lijnen.   
Terug

15-01-2018
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank