De Stonfo voercup

(Auteur: Bouke Sinnige) De sterke opmars, zoals Stonfo deze de laatste tijd maakt, is ongekend. Deze kunststofverwerkende Italiaan slaagt er keer op keer in allerlei (bestaande) attributen significant te verbeteren. Door dit tegelijk te combineren met een stukje hedendaagse (Italiaanse) restyling, ontstaat een product dat goed aansluit op de materiaalbehoefte van de hedendaagse witvisser. Enkele mooie voorbeelden hiervan zijn ondermeer de Stonfo peilloodjes en niet te vergeten de Stonfo hooktyer.
 
Het ouderwetse peillood, waarbij de haakpunt in een stukje kurk of foam wordt geprikt en het loden knijpertje, dat aan de lijn wordt geklemd, zijn wat betreft Stonfo passé. Het nieuwe Stonfo peillood kent een deugdelijk systeem, waarbij zowel de haakpunt als ook het tegenwoordig steeds delicater wordende nylon, beide kwalitatief niets meer te lijden hebben. Ook het door Stonfo compleet gerestylde haki an is hier een prachtvoorbeeld van. Het principe waarop deze werkt is nog steeds gelijk aan dat van de overbekende ouderwetse zwarte uitvoering (zoals waarschijnlijk bij de meesten van jullie in je viskist terug te vinden). Het feit dat Stonfo de door hun gemodificeerde haki an alleen al in een tweetal uitvoeringen (big en small) op de markt brengt, blijkt dat ook hier goed over nagedacht is. Het knopen van dunne onderlijnen voorzien van een haak in de maat 20, 22 of 24 gaat hierdoor een stuk beter.
 
Het gebruik van de voercup tijdens het vaste hengel (wedstrijd)vissen, zie je tegenwoordig steeds vaker. Het creëren van een goed en zuiver af te vissen voerplek/spoor blijkt immers steeds vaker de sleutel tot succes. Dat Stonfo zodoende recent óók de voercup onderhanden heeft genomen, is iets waarop gewacht kon worden. Drie in grootte verschillende cups, die door middel van een eenvoudig kliksysteem onderling vlot uitwisselbaar zijn. Dit alles (en daar is door Stonfo opnieuw goed over nagedacht) dusdanig uitgevoerd, dat het los kunnen gaan zitten van de cup tijdens het cuppen absoluut tot het verleden behoort. Ik denk dat wij het allemaal wel eens hebben gehad, dat tijdens het cuppen de cup los bleek te zitten.
 
Met angst een en ander op 13 meter kwijt te raken, een beetje gestresst want je buurman is ondertussen gestart met het vissen, begin je dan je hengel te draaien (veelal eerst nog twijfelend of de kant waarop je draait wel de juiste is). Het rechthoekige kliksysteem maakt deze cupset, evenals alle andere Stonfo producten, net even iets beter. Nou nee,……. laat ik dit anders; wat genuanceerder zeggen. Het woord beter is richting diverse andere topmerken iets te kort door de bocht. Ik denk dat de opmerking dat Stonfo hier net iets beter over na gedacht heeft, in deze context niet alleen beter maar ook terecht is!
 
Deze cupset is door mij uitgeprobeerd tijdens de havenvisserij. Lekker eenvoudig, een topset om mee te vissen en een andere om mee te cuppen. Lekker vlot! Hoppa! Geen getreuzel, geen geouweh……. met het op en af steken. Nee, gewoon lekker ongecompliceerd tempo vissen. Vanwege de prima bevestiging van de cup werd ik tijdens het vissen zelfs vrijer, waardoor het cuppen alleen maar vlotter ging. Dit alles in combinatie met het feit dat de in grootte verschillende cups gemakkelijk (zeg maar gerust snel) onderling uitwisselbaar zijn, is dit product wat mij betreft af. Dat Stonfo een goed functionerende afdeling productontwikkeling heeft, die daadwerkelijk met gegevens uit het veld aan de slag gaat, blijkt ook hier weer het geval!
 
Leuk om zo het nieuwe jaar te beginnen:
Tijdens een van deze sessies, kreeg ik een aanbeet van een snoek (tijdens het naar beneden dwarrelen van mijn haak met maden). Ondanks de dunne onderlijn, 10/00, kon ik deze snoek na een enerverende dril van ruim een half uur landen. Pfffffffffffff, ondanks de vorst kreeg ik het daar letterlijk warm van.
 
Gegevens Cupset Stonfo:
 
·         3 cups (inhoud 80, 150 en 250 ml).
·         3 kunststof klikbevestigingen voor op het uiteinde van de cupset.
·         De hele set heeft een adviesprijs van ongeveer € 7,95
 

Bouke Sinnige

Productreviewer Matchfishing.nl


Terug

13-02-2010
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank