Vissen met Wisse was live met Hans Vijgeboom.

Langzaam zien we de wintervisserij haar intrede doen in het land. Hier en daar worden de eerste havenwedstrijden al georganiseerd en dus is het voor ons ook een goede gelegenheid om eens een  winterwatertje op te gaan zoeken. Terwijl anderen zich vandaag verbijten aan het PM-kanaal bij Blauforleat of de Trekvaart, proberen wij, Hans Wisse en Hans Vijgeboom, vandaag ons geluk hier te vinden.Het kanaal waar we vandaag vissen is ongeveer 38 meter breed en wordt gebruikt door de grote beroepsscheepvaart. Dan heb ik het niet over roeiboten maar schepen tot 110 meter lang. Deze scheepvaart is er niet in grote mate, maar je moet hier wel rekening mee houden. Door de verbinding met het PM kanaal bij Terhorne staat er altijd wel wat stroming.

Omdat er beroepsvaart  plaatsvindt is het redelijk diep. Misschien zijn we nog een beetje aan de vroege kant, maar het is al bijna november. Met 13 graden is van de winter, gelukkig, nog niet veel  te merken. We kennen dit water ook van voorgaande jaren. Wat hebben we hier al ontzettend veel voorn gevangen, afgewisseld met halfslag brasem en veel kolblei.


Ik start hier met vissen onder de kant, op vijf deeltjes staat ongeveer 2,5 meter water. Zo vis je net over een rand. Ook Vijgeboom komt er naast liggen zodat we op 1 stek kunnen vissen. Als back-up leg ik een plekje aan op 11 meter; ik hoop hier natuurlijk op dikkere vis. Als we geluk hebben valt er zelfs nog wat brasem te vangen op die afstand.

Ons voer is wat aangepast, fijner van structuur en donkerder van kleur. Het water wil hier wel eens erg helder zijn. Na het cuppen van het voer, casters en hennep,  komt de visserij direct op gang.

Voorns van circa 10-15 centimeter afgewisseld door een redelijke 20-er komen al snel boven water. Op de 11-meter zet ik ook een paar geknipte wormen en een beetje mais in het voer. Deze stek laten we met rust.

Vijgeboom, die normaal gesproken met gaas gooit, kan het tempo prima bijhouden. Met een dobbertje van 1,5 gram is het tuig goed te houden in de stroming. Zo kan ik hier snel vissen door 1 deeltje te steken. Hans V. vist met vijf delen rechtdoor en maakt het zichzelf hiermee nog makkelijker, het zal de leeftijd zijn.. Toch heeft hij de snelheid er op deze manier behoorlijk in.

Door geregeld casters en hennep te brengen met de cup blijft de vis gretig door azen. Opvallend is dat er na verloop van tijd meer kolblei naar de stek komt, afgewisseld door een behoorlijke hoeveelheid alvers. Op de 11-meterstek probeer ik het na een uurtje en daar komt direct een halfslag platte vandaan. Echt veel groter wordt de vis niet op deze stek. Met 700 gram heb ik het wel gehad.

Na vijf uurtjes vissen hebben we beiden meer dan 150 vissen op de teller. Het wegen van de vangst laten we voor wat het is. Nu weten we dat de vis in deze periode nog behoorlijk gretig kan zijn.

Dus dat is vandaag in ons voordeel. Dat zal straks natuurlijk wel anders worden als de kou een beetje inzet. Toch is dit een mooie opmaat voor de wintervisserij in dit kanaal. Vannacht is de wintertijd ingegaan, laat die wintervisserij nu maar volledig op gang komen!Terug

29-10-2017
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank